Haberlobi/Haber Servisi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM çıkışında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’a seslendi. 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim diye soran Özgür Özel’in konuşmasında satır başları şu şekilde;

CIIIRT CIIIIRT SEVİYORMUŞ!

Süleyman Soylu sigortacı.. En sevdiği ses Cııırt cııırt yazıcının sesiymiş. Poliçe kesilirken çıkan ses. O ses çıkıyormuş yazıcıdan seviyormuş o sesi. Süleyman Soylu kendi halinde siyaset yaparken. Yani AKP’ye Saray’a yanaşmamışken.

Hatta 2010 referandumunda FETÖ’ye yanaşıp, FETÖ’nun finansmanı ile 51 il gezip, kendi partisi hayır derken evet deyip, FETÖ’nun finansmanıyla AK Parti lansmanıyla AKPli olmadan önce poliçelerden çıkan para 10 bin TL imiş. 2009 yılında aylık kârı.

2016 karı 533 bin TL. Yani 53 kat artmış. Yani AK Partili olmuş 2009-2010 yılında AK Parti’ye yanaşmış 6 yılda karı 53 kat artık 1 yıllık karı yarım milyon TL olmuş. Yaklaşık 1 memurun 14-15 emekli ikramiyesini kazanır olmuş. O günden bugüne 2016’dan bugüne iddialar o ki, cevaplasın yalanlasın hemen buyursun, bir çok kamu kuruluşunda da sigortacılık yapıyormuş.

Hatta İçişlerine bağlı bazı kuruluşlarında sigorta işlerini bu şirket yapıyormuş, ilk 5 yılda 50 kat artmış, şimdi karı ondan da çok artmış!

POLİÇELER HIZLI YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Yani AKP’ye geldiğinden bugüne 2 bin 3 bin kat daha çok artmış. Artık yarım milyonları değil 10 milyonları değil 100 milyonları değil her yıl daha çok cııııırtt cııııırtt her gün daha çok geçiyormuş. Şirketinin adı Engin Sigorta acentecilik. 2018’de sermayesini 150 bin liradan 1 milyon 300 bin liraya artırma ihtiyacı duymuş, soruyoruz, Süleyman Soylu, 2021 yılındayız, Engin Sigorta acentecilik, 2019, 2020, 2021 yıllarında ne kadar kar etti. Bilançolarını açıkla, müşteri portföyünde kamu kurumları, kamu kurumları iştirakleri, bağlı kuruluşlar var mı? Poliçeler hızla yazılmaya devam ediyor.

Çok sayıda makinelerde.

Bu konuda açıklama yapsın. Her şeyi muallakta bıraktı bari İçişleri Bakanı olarak kendi şirketinin devletin kurum kuruluşlarında sigortacılık yapıp yapmadığını, son 3-4 yılda ne kadar kar ettiğini bir açıklasın bakalım.

ÖNCE SUSTULAR SONRA SORUŞTURMA AÇTILAR

Tabi o bunları açıklamayıp, yine saldırıyı, yine küfrü tercih eder. Milletimizde gerekli kararı bu noktada verir. Ne olacaktı? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri rejime kasteden anayasa değişikliğinden sonra yerleşen saray rejimi çok hızlı hareket etme kabiliyetine sahip olacaktı.. 25 Mart günü deniz ikmal komutanı Tuğ Amiral Mehmet Sarı, makam arabasıyla bir tarikat evine gittiğini, üniformasının üzerinde olduğu halde, üniformasının üstüne bir cübbe geçirdiği, görüntüleri medyaya yansıdı. Biz bundan 25 Mart günü haberdar olduk. Kuvvetli ihtimal ki daha önce haberdar olup da hiçbirşey yapmamışlardı. Biz 25 Mart’ta haberdar olduk bütün Türkiye sarsıldı.  O günden beri Milli Savunma bakanlığından ne yaptıklarıyla ilgili yoğun kamuoyu baskısı ve ilgisi var. Önce sustular. Sonra soruşturduk dediler. Sonra Amiralin ifadesine başvurduk dediler. Sonra araya bayram girdi dediler. Cumhurbaşkanına bir laf söylendiğinde ailesine yakınlarına birşey söylendiğinde sabah 6’da kapıya dikilip öğleden sonra soruşturma ertesi gün kovuşturup öbür gün ceza verenler 2,5 aydır halen daha amiralin ifadesi alınıyor. 2 bayram arasında tahkikat olmaz herhalde kurban bayramının bitmesini bekleyeceğiz. Fikri takip açısından her gün sarsıcı gündemle unutturuluyor ama bu cübelli amiral meselesini unutmadık unutturmayacağız.

Peşinizdeyiz yakanızdayız.

CUMHURİYET DÜŞMANLARINI KOLLANLAR MISINIZ?

Ayasofya’da Atatürk’e hakaret eden hadsiz eski Üsküdar Yıldırım Beyazıt Cami imamını unutmayız unutturmayız. İki elimiz yakasındadır. Onu dinleyen sonrada tören sonrası güzel güzel mesajlar veren Mustafa Şentop iki elimiz yakandadır. Kendi rejiminde kendi kurduğu rejimde geçip de camilerde şehit cenazesinde bir eli tabutta bir elinde mikrofon konuşma yapan tek adama, camilerin avlularına stant kurup orda siyaset yapan tek adama, Cuma günü camiye gelip günahlar için af isteyip cuma çıkışında günaha giren tek adama unutmayız unutturmayız rahat bırakmayız. Ne söyleyeceklerini bu konuda takip ederiz. CHP, kurucusuna hakaret edenleri  rahat bırakmaz. Günü gelince kanun önünde hesap sorar.  Ama bugünlerdede bu soruşturmaları takip ediyoruz.

Yaptığımız suç duyurusu önünde olan savcılar Cumhuriyetin savcılarımısınız Cumhuriyet Düşmanlarını kollayanlar mısınız?

HERKES SUS PUS 

Bugün de bakarız yarın da bugünleri unutmayız. Takip ediyoruz. Meseleleri sonuna kadar takip ediyoruz. Atatürk’ün subayı Hulisi Akar kazıyınca altından  bir islamcı bir siyasal islamcı çıkan Hulisi Akar, 15 temmuz gecesiyle ilgili bu meclise gelip açıklama yapamayan Akar, FETÖ’nun önünü temizlediği Genel Kurmay Başkanlığından ilerleyen Hulisi Akar, Cübbeli Amiral konusundaki ataletin manidar. Cübbeli amiral konusundaki suskunluğun manidar. Bu cübelliyle arandaki paralellik son derece manidar. Son derece aşikar. SOnuna kadar takip ediyoruz. Pazar günü mesela mafya lideri 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi açıklayacak herkes onu bekliyor. Oysa Ana muhalefet partisinin genel başkanı dahil bütün milletvekilleri yazılı olarak bu meclisin başkanına başvurdular.

İçişleri Bakanı bu ismi biliyormuş, sor da söylesin. Meclis bu şüpheden bu zandan kurtulsun diye.. Halen sus beyefendi. 24 Mayıs’ta sorduk halen sus pus.

DÜNYAYA REZİL OLMUŞ DURUMDAYIZ

Aynı tarihte İçişleri Bakanı’na soru önergesi vermişiz, beyefendi sus pus. Cumhurbaşkanı’na soru önergesi verdik. Sus pus. Ana muhalefet partisi genel kurulda sordu herkes sus pus. Genel kurulda sorduk herkes sus pus.

 Türkiye’de bütün binalardan balkonlardan bu parayı alan kimdir diye pankartlar sallanıyor herkes merak ediyor. Sus pus! Pazar günü ben açıklayacağım diyor sonra alınıyorlar, bu kadar videoyu kim izliyor diye.. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da çocuk pornosu izleyenler var diye de hakaret ediyor birisi..

Ey Süleyman Soylu sen açıkla! Pazar olmadan sen açıkla ki mafya liderinin popülarite kazandırma. Sen konuş! Sana inansın millet. Hem iddia ortaya atıyorsun hemde suçu gizliyorsun. Kamu görevlisi olarak. Gelinen bu noktada tüm dünyaya rezil olmuş durumdayız.