Rize'nin İkizdere ve Çayeli ilçelerinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik düzenlenen protestoları yorumlayan Can Ataklı, tehditvari ifadeler kullandı.

AK Partilileri yargılanmayla tehdit eden Can Ataklı, bu tavırlardan vazgeçilmesini istedi.

"SONU ÇOK KÖTÜ OLACAK, SOKAĞA ÇIKAMAYACAKSINIZ"

Can Ataklı, "Halk bir anda çok öfkelendi. Biz vatanımızı seviyoruz, Erdoğan'ımızı yedirmeyiz, ona Netanyahu benzetmesi yapamazsın falan.. Bir sürü sersem sepelek adam sokaklarda... Çok kötü bir şey ama. Bu nefretten, bu kinden, bu intikam duygularından vazgeçin. Sonu çok kötü, hakikaten sokağa çıkamayacaksınız, dolacak abi, ne Silivri kalacak ne bilmem neresi kalacak.. Vazgeçin." dedi.

RİZELİLERE HAKARET ETTİ

Rizelilere "cahil" benzetmesi yapan Can Ataklı, "Adamlara sorsan, Netahyahu desen bilmez, PKK nedir desen anlamaz. Hele orada bir kadın, kiralamışlar belli. Maksat sinir bozmak.." dedi.

"Nerede ulan bu Rize Valisi, emniyet müdürü falan" diyerek küstah bir biçimde konuşmasını devam ettiren Can Ataklı, "Rize halkına söylüyorum, biraz uyanın." dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Yüksek Etik Kurulu tarafından Rize halkına "kiralık, sersem, cahil, aptal, korkak beyinsiz," diyen Can Ataklı’ya kınama cezası verildi.