Haberlobi/Haber Servisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon heyeti ile bir araya geldi. Trabzon’daki yatırımların ve projelerin değerlendirildiği toplantıda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar, Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu katıldı. 
Yapılan toplantıda Trabzon’daki Organize Sanayi Bölgelerinin ihtiyaçları, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında proje önerileri, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında proje önerileri ve devam eden çalışmalarla ilgili istişarede bulunuldu.

*OSB’LERİN KAPASİTELERİNİN ARTIRILMASI VE ALTYAPILARININ GÜÇLENDİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Toplantıyla ilgili detayları paylaşan AK parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut kapasitelerinin ve altyapılarının talepleri karşılayamaması nedeniyle güçlendirilmesi gerektiği belirtildi. 

Salih Cora,  “Arsin OSB’de altyapıdan kaynaklı olarak ayda 1-2 kez su kesintisi yaşanıyor ve buradaki mevcut arızadan dolayı 15 farklı sektörde üretim yapan firmamızın da kaynak noktasında sıkıntısı oluşuyor. Altyapının yenilenmesi gerektiğini bakanımıza ilettik. Ayrıca Vakfıkebir’de de İçme ve Kullanma Suyu Terfi merkezi ve terfi hattının yapılması gerektiğini ifade ettik. Akçaabat’ta ve Beşikdüzü’ndeki yatırımcı talebinden dolayı burada kapasite artırımına gidilmesi gerektiğini ,Beşikdüzü OSB’nin 3. Etabı İçin 30 milyonluk kaynak ihtiyacı dile getirildi.Ayrıca kıymetli bakanımıza Of’ta ve Araklı’da yapılacak olan OSB’ler hakkında herbirimizin olumlu görüşünü bildirdik. Sayın bakanımızda Of’ta ve Araklı’da kurulması planlanan OSB’lerin fizibilite çalışmalarının yapılmasını istedi.Ayrıca Yatırım Adası ile ilgili süreç değerlendirilerek bayramdan sonra kapsamlı bir toplantı yapılacak.” dedi.  

PROJELER TEK TEK DEĞERLENDİRİLDİ

"Yapılan toplantıda odaların ve belediyelerin de projeleri konusunda istişare edildi. CMDP kapsamında KTÜ, Trabzon Ticaret Odası, DKİB, Sürmene Belediyesi, SÜMAE ve Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı Türk Somonu Yumurta ve Yavru Üretim Merkezi projesi, Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Elektrikli ve Hibrit Araçlar için İnsan kaynağı yetiştirme projesi, KTÜ’nün KTÜ Ulusal Manyetik Malzemeler Üretim ve Geliştirme Merkezi projesi, Trabzon Üniversitesi’nin Yapay Zekâ ve Robotik Kodlama Merkezi Projesi değerlendirildi. SOGEP kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Botanik Atalyöler ile Öğren ve Sat, TTSO’nun Ekmeğini taştan çıkaran Kadınlar, Ortahisar Belediyesinin En Mutlu Köy, Düzköy Belediyesi’nin Gelişen Düzköy’ün Değer Yaratan Kadınları, Vakfıkebir Belediyesi’nin Kadınlar Mesleki Eğitimini Alıyor, Ürettiklerini Türkiye Tadıyor projeleri tek tek incelendi."

SÜRMENE İÇİN ONAY ÇIKTI

Sürmene Çamburnu Tersanesinde gemi inşa sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi ve üretim kapasitesinin artırılması için hazırlanan projenin uygun görüldüğü ifade eden Milletvekili Salih Cora, “Plan ve bütçe görüşmelerimizde Bakanımızdan bu proje için 5 milyon liralık bir ödenek talep etmiştik. Bu proje için 5.8 milyon liralık bir bütçe ayrıldı. Tersanede bir adet rıhtım yapacağız.  Poyraz Mendireğinin uzatarak sorunu gidereceğiz.” ifadelerini kullandı.