AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu siyaset ve çözüm üretemeyen muhalefetin yalan ve dedikodu ürettiğini söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin olaylara müdahale kapasitesinin geçmiş yıllara göre çok daha ileri seviyede olduğunu belirten AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Devletimizin doğal afet ve yaşanan felaketlere müdahalesi o kadar hızlı ve o kadar başarılı ki bütün dünya devletleri bu noktada bizleri takdir ediyor ve hayranlıkla seyrediyor. Dünya bizden bu konuda ders alırken bizim bu gelişmişliğimizi hazmedemeyen 'Dar zihniyetli' muhalefet bu başarıyı nasıl gölgede bırakırım, nasıl kötülerim diye her türlü yalan ve iftirayı sahaya sürüyor." dedi. 

Rize'de yaşanan sel felaketi sonrasında tıpkı daha önce yaşanmış olan Giresun ve Trabzon'da ki sel felaketlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti hükümetinin anında harekete geçtiğini vurgulayan il başkanı Dr. Sezgin Mumcu şu ifadeleri kullandı: "Rize'de yaşanan sel felâketinin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan süreci yakinen takip ederek talimatlarıyla tüm imkânları bölgemize seferber ettiler. Felâketin yaşandığı günden bu güne kadar selin tahribatını ortadan kaldırmak için birçok çalışma yapıldı ve halen daha da devam ediyor. Fakat bazı muhalefet mensupları yapılan tüm bu çalışmaları görmezden gelerek havalimanındaki 3 tane uçağı ön plana çıkartıp "Bakanlar üç ayrı uçakla geldi" diyerek kara propagandalarını sahaya sürdüler. Özellikle bir grup muhalefet partili güya çalışıyoruz görüntüsü vermek suretiyle sahada gezerek dedikodu ve fitne yayarak topluma nifak tohumları ekiyor." dedi.



Muhalefet partilerinin eski kafa yapısı ile hareket ettiğini belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Her zaman vurguladığımız gibi artık eski Türkiye yok! Devletimizin imkanları o kadar büyümüş ki bunların kafası bu gelişmeyi algılayabilecek kapasitede değil. Şunu net bir şekilde kamuoyunun bilgisine tekrardan sunmak istiyorum. Sel felaketi yaşanır yaşanmaz bakanlarımız anında tek uçakla bölgemize geldiler. Ayrıca Rize'de yaşanan sel felaketinde görev yapacak AFAD ekipleri ile çalışmalarda kullanmak üzere tespit edilen ihtiyaç ve malzemeleri taşıyan diğer uçaklarda eş zamanlı olarak anında bölgemize intikal ettiler. Ve yaşanan felaketin izleri silmek için tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı.



AK Parti iktidarlarının Türkiye'ye büyük hizmet ve yatırımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "İktidara geldiğimiz günden itibaren de yaptığımız tüm çalışmaları daha ileriye taşımak için hizmetlerimizi geliştiriyoruz. AK Parti'nin rakibi yok. Kendi hizmetlerimizle, kendi yatırımlarımızla, kendi projelerimizle yarışıyoruz. Biz proje ve hizmet üretiyoruz onlar yalan ve dedikodu üretiyor. O sebeple onların iftira ve yalanlarını dikkate almıyoruz."dedi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahddin Çebi de tepki gösterdi.

Çebi, "El insaf afete uğrayan beyinler. Pistte üç uçak için alçak iftira. Üç bakanımız da bir uçağa binerek bölgemize geldi; ikisi bir iş adamımıza ait özel jet, 3. uçak ise AFAD ekibi ve malzemelerini getirdi. Üç bakanı ve üç uçağı görünce şaşırmışlık halini şaşkınlık durumunu yaşıyorlar." dedi.