Trabzonspor, Süper Lig'in 30. haftasında Sivasspor'a konuk oldu. Nenad Bjelica yönetiminde ilk maçına çıkan Fırtına 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. Üstelik Larsen'i de hem kırmızı karta, hem de sakatlığa kurban verdi! Trabzonspor'un galibiyet hasretini 4 maça çıkartan Yiğidolar ise 2 karşılaşma sonra kazandı, nefes aldı.

Mücadelenin ardından yeni teknik direktörü Bjelica ve Trabzonspor'un gösterdiği performans gündemdeydi.

'REAKSİYON GÖSTEREMEDİK'

Mücadeleyi değerlendiren Hırvat teknik adam, "Rakibimizi tebrik ederim. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. 70 dakika 10 kişi oynadık. Sivasspor çok tecrübeli ve iyi oyunculara sahip bir takım. 10 kişi kaldıktan sonra reaksiyon göstermekte zorlandık" açıklamasında bulundu.

ZAMAN İSTEDİ

Zamana ihtiyaç duyduğunu belirten Bjelica, "Konuştuğum herkes kulübün ne kadar büyük olduğundan bahsetti. Kulüp için nelerin yanlış gittiğini, nelerin yapılması gerektiğini konuşacağız. Önemli oyuncularımız var ama takım olarak istediğimiz mücadeleyi gösteremedik. Bunun nedenleri ve çözümü için uğraşacağız. Çalışarak çözeceğiz bunu. Kısa süre içerisinde sorunları çözmek mümkün değil. Zamana ihtiyacımız olacak. Önümüzde oynayacağımız maçlarda önümüzdeki sezonun planları ve ligi 4'üncü sırada tamamlamak adına çaba göstereceğiz. Bize gelecek yıl katkı verecek oyuncuları belirlemek için kalan maçları değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Maçta yaşanan gelişmelerin ardından spor yazarları Sivasspor - Trabzonspor karşılaşmasına dair köşe yazılarında önemli değerlendirmelerde bulundular.

İşte spor yazarlarının yorumları:

RADİKAL HAMLELER ŞART (OLCAY ÇAKIR)

Önemli isimlerini Trabzon’da bırakarak Sivas’a gelen Trabzonspor, öne geçtiği karşılaşmada mağlup olmaktan kurtulamadı. Larsen’in gördüğü kırmızı kartla birlikte verilen penaltı sonrası Sivasspor oyunda psikolojik üstünlüğü de eline geçirdi. İkinci golü bulmaları, saha içinde üstünlük kurmaları yeni teknik adamın saha içinde değişiklikleri mevcut oyuncu grubuyla imkansızı zorlamak anlamı taşıdı. Trabzonspor’da bitirmiş, tükenmiş ve kalibre olarak bir türlü Trabzonspor seviyesine yükselemeyen oyuncuların çokluğu mağlubiyeti de kolaylaştıran diğer faktörlerdi. Şiddetle puana ihtiyacı olan taraf Sivasspor’un, eksik gelen, eksik de kalan Trabzonspor’a karşı farklı kazanması böylece normalleşmiş oldu. Benim anlayamadığım çok şey var ama özellikle birkaç konu var ki izahı gerçekten zor. Trabzonsporlu oyuncuların 10 kişi kaldığında mutlak mağlubiyet geliyor havasına girmeleri. Kafalarda oluşan mağlubiyetin akabinde sahaya da yansıması kolay oluyor Trabzonspor’da.

İHTİYACI OLAN KAZANDI

Yeni teknik adamın kenarda olma isteği gerçekten alkışlık bir özveriydi kariyeri açısından. Onun kenarda olması oyuncuları motive edecek mi diye merak ediyorduk ama bu merakımızı bir hafta daha ertelemiş olduk. İstekli ve ihtiyacı olan kazandı. Savaşamayan, kırılgan olan, uyumsuz olan, becerileri sınırlı olanların böylesi birleşiminden “Teslim olan” bir takımın ortaya çıkması da son derece normal. Yeni hocaya Allah kuvvet versin. Radikal işler yapmazsa onun da işi hayli zor...

BJELICA'NIN İŞİ ZOR OLACAK (ERMAN ÖZGÜR)

Trabzonspor yeni teknik direktörü ile ilk maçına Sivas deplasmanında çıktı. Maç değerlendirmesinden önce Bjelica'nın doğru işler yapıp yapamayacağını sezonun kalanından çok yeni sezonla beraber yapılması gerektiğini söyleyerek başlayayım. Kısa vadede daha disiplinli, pozisyona girmekte zorlanmayan ve hücum iştahı özellikle de üzerinde herhangi bir baskı olmadığı için Bjelica'dan beklentim. Uzun vadede ise bu takımın kalitesini artıracak, Trabzon şehrine ayak uydurmakta zorlanmayacak transferler, şampiyonluğu isteyen bir takımın güçlü oyunu ve altyapısından gelen, rekabete girebilecek oyuncular için şans vermesi en önemli kriterler. Maça gelince Sivasspor'un ilk düdükle beraber oynadığı savunmada agresif ve müdahaleli oyuna, Markovic'in akıl dolu golüne rağmen direnemedi Trabzonspor. Tempoyu yüksek tutan ve kenarları iyi kullanan Sivasspor, Trabzonspor'un yan top ve takım savunmasındaki tüm zaafları ortaya çıkardı. Uğurcan'ın kurtarışlarına rağmen Larsen'in atıldığı pozisyonda penaltıyı kazanan ve devamında Saiz ile golü bulan Sivasspor, eksik rakibine karşı hücumda daha da iştahlı oynadı. Erdoğan'ın, Gradel ortasında attığı kafa golü ile de ilk yarının sonunda oynadığı oyunun karşılığını geri dönüşle aldı.

SADECE UĞURCAN AYAKTA

2. yarıya Bjelica biraz daha topu ayağında tutmadan maçın bitmeyeceğini anladığı için Hamsik ile geldi ama Hamsik, Bjelica'nın hatırladığı Hamsik olmayınca o'nun kaptırdığı topta maçın yıldızı Saiz bir kez daha cezayı kesti. Oyun konsantrasyonunu hiç bozmayan Sivasspor rakibinin puan ümidini son yarım saate girmeden bitirdi, Caicedo ise son noktayı koydu. Sivasspor'da Saiz dışında Gradel, Charisis, Erdoğan ve Goutas ön plana çıkarken, Trabzonspor'da 4 gol yemesine rağmen sadece Uğrcan ayakta kaldı. Sivasspor maçı ihtiyacı olan bir takım gibi oynadı ve hak ederek kazandı. Trabzonspor tarafında ise Bjelica işinin ne kadar zor olduğunu ilk maçtan gördü. Trabzonspor için sezonun sonunu getirmek kadar transfer döneminde yapılacak hamlelerin çok fazla olduğu gerçeği de bu maçla bir kez daha ortaya çıktı.

HAKEM FACİASI (ZEKİ UZUNDURUKAN)

Goutas, Larsen'e dirseği ile vuruyor; ağzı burnu kanlar içinde kalıyor Larsen'in... Goutas, bununla da kalmıyor, yerdeyken kramponu ile Larsen'in yüzüne tekme atıyor. Hakem Bahattin Şimşek, Sivasspor lehine penaltı veriyor. Tamam penaltıyı anladık. Larsen'i neden atıyorsun peki? Verdiğin hatalı kararla Trabzonspor'un o dakikada ipini çekiyorsun! VAR'daki Serkan Tokat da bu rezilliği sadece seyrediyor! Başını kuma gömüyor adeta! Ben böyle rezillik görmedim. Ben bu kadar kötü bir MHK görmedim. Önce dirsek sonra da krampon darbesi ile yüzü dağılan, beyin sarsıntısı geçirdiği için ambülansla hastaneye kaldırılan Larsen'e kırmızı kart gösterdi hakem Bahattin Şimşek! Bir de penaltı. Larsen'i atıyorsun, dirsek ve tekme atan Goutas'ı sahada tutuyorsun! O dakikada yani 23. dakikada bitti maç! Hakem Bahattin Şimşek ve VAR Serkan Tokat, Trabzonspor'u yaktı! Pozisyonu izlerken bile dehşete kapılıyor insan! VAR'daki Serkan Tokat, "Penaltıyı verdin ama rakibin de Larsen'e şiddetli faulü var. Kırmızı kart doğru olmaz. Zaten penaltıyı verdin' diyemiyor Bahattin Şimşek'e… O zaman neden VAR Odası'nda oturuyorsunuz!

Nenad Bjelica'nın şanssızlığı bu! Nerden bilsin hakemlerimizin bu kadar kötü olduğunu! Trabzonspor, şu anda alınabilecek en doğru ismi getirdi! Nokta atışı bir hoca seçimi yaptı. Bjelica'yı Dinamo Zagreb günlerinden beri yakından takip etmeye çalışıyorum. Tam Trabzonspor taraftarının istediği hücum futbolunu ve dik oyunu oynatabilecek bir teknik adam. Zamana ve desteğe ihtiyacı var Hırvat çalıştırıcının. Bjelica; motivasyon, taktik, disiplin, analiz uzmanı. Gençleri takıma kazandırma ustası. İdman ve oyuncu ilişkilerinde Eric Gerets'i, liderlik konusunda ise Aragones'i örnek alan bir spor adamı. Trabzonspor'un Sivasspor maçı öncesinde eksiği çoktu. Neredeyse takımın yarısı yoktu. Bir de üzerine 22. dakikadaki hakem faciası eklenince Bjelica ne yapsın! Şiddetle puana ihtiyacı olan Sivasspor, Trabzonspor'un 10 kişi kalmasını fırsata çevirerek haklı bir galibiyet aldı. Çok da iyi oynadı Rıza Çalımbay'ın öğrencileri! Uğurcan olmasa çok daha farklı bir skorla maçı bitirebilirdi Sivasspor!

Ama Bahattin Şimşek'e MHK Başkanı Lale Orta'nın kırmızı kartını çıkarması lazım! Bahattin Şimşek, bundan sonra maç alarak ödüllendirilecek mi, yoksa skandal yönetiminin hesabını verecek mi? Buna VAR'da skandala seyirci kalan Serkan Tokat da eklenecek mi? Hep birlikte bekleyip göreceğiz! Bjelica'nın Trabzonspor'da yapacak işi çok. Şimdiden yeni sezonun hazırlıklarına başlamalı Bjelica yönetimindeki Trabzonspor! Takımda gideceklerle-kalacaklar belirlenmeli. Nokta atışı transferler yapılmalı. Hatta transferler, mayıs ayı içinde bitirilmeli. Trabzonspor taraftarı ise şampiyonluk sezonunda olduğu gibi bordo-mavili takıma desteğini sürdürmeli. Ben Bjelica'nın Trabzonspor'da başarılı olacağına inanıyorum. Yeni sezonda çok gol atan, dikine oynayan, taraftarı futbolu ile heyecanlandıran bir Trabzonspor izleyeceğiz!