Türkiye Barolar Birliği Başkan Yrd. Sibel Suiçmez , (TÜED)Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Suiçmez: 'Emekli her şeyin en güzelini hak ediyor. Ülkede yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin başında emekliler geliyor. Sizlerin sıkıntılarının çok büyük olduğunun farkındayız. Ancak kendinizi yalnız hissetmeyin verdiğiniz dosyayı dikkatle inceleyeceğim. Ülkemizde önce hak hukuk adaleti tesis etmeliyiz dedi. Emeklilerin böyle büyük bir kuruluşa sahip olması da ayrıca gurur verici. STK ‘ ların önemi sizler sayesinde bir kez daha ortaya çıkıyor. Çalışmalarınızda başarılar dilerim' ifadelerinde bulundu. 

Ekran Resmi 2023-03-10 20.10.25

Şube Başkanı Burhan Bayraktar  yönetimi ve üyelerin hazır bulunduğu ziyarette 'Sayın SUİÇMEZ ‘e teşekkür ederek: En başta karma sisteme göre emekli aylıkların hesaplanması yanlışından dönülmesi ve “İNTİBAK”  yapılarak bütün dönemlerde oluşan eşitsizliklere çözüm getirilmesini talep ediyoruz. Vergi iadesinin yerine getirilen ve yüzde 4-5 arasında değişen oranlarda verilmekte olan ek ödemeler günümüzde değerini yitirdiğinden  KDV ve ÖTV oranları esas alınarak yüzde 10’a yükseltilmelidir. 170 bin emeklinin yaşadığı Trabzon’da Emeklilerin temsilcisi olmanın bilinci ile hareket etmekteyiz. Sosyal Hukuk devletinin öncelikli görevi, emekli  ve yaşlıları  korumak aralarında eşitlik sağlamak ve insanca yaşayacak bir geliri sağlamaktır. Ancak kendinizi yalnız hissetmeyin verdiğiniz dosyayı dikkatle inceleyeceğim. Ülkemizde önce hak hukuk adaleti tesis etmeliyiz dedi. Emeklilerin böyle büyük bir kuruluşa sahip olması da ayrıca gurur verici. STK ‘ ların önemi sizler sayesinde bir kez daha ortaya çıkıyor. Çalışmalarınızda başarılar dilerim' dedi.