Haberlobi - Haber Servisi // Boks Federasyonu başkanlığına adaylığını ilan eden ancak daha sonra usülsüz oylama ile başkanlığı elinden alınan Selçuk Aydın, mevcut Boks Federasyonu yönetimini eleştirdi.

Yıldızlar Boks Milli Takımı'nın bütçe kısıtlaması sebebi ile 8 sporcuyu Avrupa Şampiyonası  kafilesinden çıkarıldığını iddia eden Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yönetime tepki gösterdi.

'Boks Federasyonu 8 sporcuyu kafileden çıkarttı'
Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Aynı senaryo aynı rezalet... Yıldızlar Boks Milli Takımı'nda Türkiye Şampiyonu olarak takıma giren 8 sporcu bütçe kısıtlaması bahanesi ile Avrupa Şampiyonası kafilesinden çıkartıldı. Akabinde antrenörler ve sporcu velilerinin girişimleri neticesinde Federasyon, organizasyon masraflarını karşılayan sporcuların kafileye dahil edileceklerini açıkladı."

'Bu durum bakanlığın bilgisi dahilinde mi?'
"Buradan bazı merak ettiğim hususların aydınlığa kavuşması için ilgililere sesleniyorum:

- Varsayalım, mücbir nedenler oluştu ve bütçe kısıtlamasına gidildi. Bu çocukların hayallerine ulaşabilmeleri adına federasyon yönetiminde bulunan ve elini taşın altına koyacak bir tane babayiğit adam yok mu?

- Bu durum Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bilgisi dahilinde mi?

- Olimpiyat Oyunları'nda bayan sporcularımızla en başarılı branş biz olduk diyerek övünen Federasyon Başkanı altyapıya verdiğiniz öne bu mu?

- Yöneticilik yaptığınız uzun yıllar boyunca büyük erkek sporcular ile Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda kaç madalya kazandı?

'Emekleri zayi edilen çocukların hesabını nasıl vereceksiniz?'
"Söylenecek o kadar söz var ki; sayfalara sığdıramam. Hayallerine gölge düşürülerek emekleri zayi edilen bu çocukların ve onları yetiştiren antrenörlerin vebalini nasıl ödeyeceksiniz merak ediyorum."

'Şahsım ve yönetim kurulumun tek gayesi vardır'
Velhasıl Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda adaylığı bilir kişi raporunda da ifade edildiği üzere gasp edilerek engellenmiş olan şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımın tek bir gayesi vardır. Alınterleri yok sayılarak gözyaşlarına mahkum edilen sporcu kardeşlerimizin hakkını sonuna kadar savunmak ve Türk Boksunu uluslararası arenada en üst seviyeye taşımaktır.

'İstikbal peşinde koşmadık'
Şunu herkes bilsin ki; boks üzerinden asla ve asla şahsi ikbal ve istikbal peşinden koşmadık, koşmayacağız. Boks sporumuza asla gönül vermemiş fakat bosku basamak olarak kullanmakta ısrar edenlerle haklı mücadelemiz hak yerini buluncaya kadar devam edecektir.