Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanında düzenlenen uğurlama töreni, saygı duruşu ile başladı. Şehidin özgeçmişinin okunması ve yapılan duanın ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan’ın (30) naaşı askerlerin omuzlarında taşınarak memleketi Mersin’e uğurlanmak üzere uçağa alındı.

Uğurlama törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, asker ve polisler katıldı.

Dün gece bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit uğurlama töreninin ardından Yüksekova’dan ayrıldı.

AW675564_02

MSB duyurdu

Milli Savunma Bakanlığıınca sosyal medya hesabından duyurulan şehit haberinde, "25 Temmuz 2022 tarihinde, Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu P.Uzm.Çvş. Remzi Nişan şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri yer aldı.

Acı haber, 30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın Mersin'de yaşayan ailesine jandarma ve sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

AW675564_05

AW675564_12