Haberlobi/Spor Servisi

Trabzonspor’un efsane futbolcusu aynı zamanda spor yorumcusu olan Serdar Bali, gündeme ilişkin önemli açıklamalar ve tespitler yaptı. Abdullah Avcı’yı Abdülkadir Parmak’ı affettiği için kutladığını ifade eden Serdar Bali, Peres konusunda endişeli konuştu ve “Novak da gol atıyordu ama gerisi boş kalıyordu” dedi.

İşte Bali’den önemli satır başları;

BU YOLA GİDERİZ

Ben Abdullah Avcı ile ilgili şampiyon olacağız, Abdullah Avcı ile bu yola gidebiliriz, alınabilen en iyi oyunculardan birini aldık falan gibi şeyler söyledim size biliyorsunuz. Bunu söylerken bazı arkadaşlarımız Abdullah Avcı Başakşehir’deyken Trabzon için şöyle dedi falan dedi diye kızmış olabilirsin.

ERSUN YANAL OLMAZ DEDİM ELEŞTİRİLDİM

Ben Lig TV’de programa başlarken Trabzonspor maçlarının önünü ve arkasını çok kişi seyretmiyordu. Ben konuşmaya başladıktan sonra izleyenler çok olmaya başladı.

Ben Ersun Yanal ile alakalı daha evvel olan kızgınlığımın nerden geldiğini anlattım size.. Trabzonspor’a hoca olmasını istemedim ama geldiği zaman eksisini artısını söylemeye çalışıyordum ama o zaman taraftar sitelerinde beni eleştiriyorlardı.

HAKLI ÇIKTIM 3 DEFA GİDİP GELDİ

“Abi yeter artık siz kimseyi beğenmiyorsunuz düşün Trabzonspor’un yakasından” diyorlardı ve bana olmaması gereken şeyler yaptılar.

Yapılmaması gereken şeyler yaptılar.

Dediklerimi anlamıyorlardı. Sonra gel zaman git zaman, 3 defa gidip gelince, bordo mavi netteki arkadaşlar ne olduğunu gördüler onlar başladılar benim dediklerimi söylemeye..

ABDULLAH AVCI YUMUŞAK YÜZLÜ AMA KURALLARI UYGULATIYOR

Şimdi Abdullah Avcı ile ilgili olarak söylediklerime sakın kızmayın arkadaşlar. Bir şey gördüğüm için kendime göre bir şey gördüğüm için söylüyorum. Zaman içerisinde haklı yada haksız çıkacağımı siz göreceksiniz.

Abdullah hocanın insancıl biri olduğunu zaten insancıl birinin yumuşak yüzüyle kuralları cezaları ve mükafatları verebilecek yapıda olması lazım. Bunu Abdullah Avcı’da görüyorum.

TEBRİK EDİYORUM KUTLUYORUM

Abdulkadir Parmak’a cezayı kesti. Cezayı keserken de çok ileri gitti aslında gittiğini de biliyordu kendisi ben söyledim, bunu yönetime bırakması lazım raporunu yazması lazım. Abdulkadir Parmak’ın haberlerde dün gördümki affedildiğini, görevine devam edeceğini söylediler.

Tebrik ediyorum Abdullah hocayı. Burdan kutluyorum.

ABDULKADİR PARMAK KENDİNİ GÖSTERMELİ YENİDEN FORMASINI ALMALI

Cezayı vereceksin ama terketmeyeceksin. Bunlar bizim evlatlarımız. Zaten bir şey öğretilemden ellerine para sayılmış, dünyayı bilmiyorum. Şimdi Abdulkadir Parmak’a iş düşüyor. Performans gösterirse o takıma girecek. Zaten Abdulkadir Parmak da performans gösterip formasını geri aldığında Trabzonspor’da performans gösteren futbolcudan faydalanmış olacak. Herkes bu işten faydalanacak.

ABDULLAH AVCI’NIN DİYALOGLARI İYİ

İşte bunu ben Abdullah Avcı’da gördüm. İlişkilerini iyi tuttuğunu iyi ilişki kurduğunu gördüm. Bizlere şehre olan yakınlığını gördüm, işini ekip olarak yapması, izleme komitesi ile diyaloğunu gördüm. İşte dün o beni eleştiren bordo mavi nette ki arkadaşlarımız gibi başka şeyler düşünmesinler. Ben öyle gördüm.

MODERN FUTBOLDA İLERİ SALDIRACAĞIZ AMA ARKASI

Gervinho ve Peres imzalarını attılar. Ahmet Ağaoğlu iler imza attılar. Baba dedi savaşacağız dedi..

Birisi sağ bek oynuyor birisi ilerde sağ açık oynuyor. Sol açık oynuyor falan.. bek’in özelliğini göremedim ben. Bek’in kurtarışlarına bakmak lazım. Avrupa futbolu ileri vites geri vites olmadığı için ileri gitmiş ortalamış golünü atmış bindirmiş falan açık mı oynuyor bek mi oynuyor belli değil. Modern futbolda ileri saldıracağız ama arkadaki açığımızı da kapatacağız.

Novak gitti 8 - 9 tane gol attı bu takımda ama arkada da çok açık verdi.

Yani savunmamızı toparlamamız açısından diyorum. Mutlaka vardır düşündükleri problem olmaz diye düşünüyorum.

Gervinho’yu seyrederken Anthony Nwakaeme ve Djaniny’yi seyrediyorum. Abdulkadir’i seyrediyorum. Hep aynı tipte aynı adamları ileri doldurduk biz. Biri oynamazsa oynamayan böyle biraz daha hırslanıp takıma girmek isterse iyi formda ekip güzel ya  arkada kalan arıza çıkartırsa..

KOİTA EN İYİ TRANSFER OLUR

Haziran ayında inşallah anlaşırlarsa bana göre en iyi santrafor o.. Bengali-Fodé Koita…

Faydası olacak.

Kadro derinliği olan bir takım olma yolundayız bu güzellikler taraftarımızı sevindiriyor.

Alınan adamlar boş adamlar değil. Ama alınan futbolcuların bir tanesine yıllık 1,5 milyon euro, birine 1,250 euro verdik. 3 senelik garanti. Birine 500 küsür birine 650 bin euro da her sene imza parası!

Bir de versene bir buçuğun yüzde 10’ü menajere.. Bu her sene.. Büyük para. Trabzonspor camiası bu paraları öderken zorlanıyor.

ŞAMPİYONLUĞU ELİMİZDEN ALMAYACAKLAR VERMEYECEĞİZ

Biz Fransa’ya 23-24 yaşında futbolcumuzu verdi. Burak Yılmaz2ı verdik 17 milyon euroya aldılar şimdi 1117 milyona satacaklar.

Biz 34 yaşında değilde 25 yaşında adam alabilir miyiz? Alamayız. Maalesef gelmiyor adam. Yapacak birşey yok. Avrupa’da bunlara daha çok para veriyorlar.

Bu yılın sonunda şampiyon oluruz. Bana inanın. Gelen yorumlarda ‘biz şampiyonluğa kadar geliriz o zamanda elimizden alırlar’ diyorlar. Alamazlar! Vermeyeceğiz. Benim gibi hırslı olun. Şampiyonluğu vermeyeceğiz.

Şimdi bu transferler olacak? Gelelim bu konuya?

Ya Uğurcan’ı ya Ekuban’ı satacağız. Peki Uğurcan satılırsa işte o zaman diyorsunuz ya Mert olur. Bir kaleci alınacak gibi gözüküyor.

Alınırken kaleci gerideki kalecileri küçültmemek lazım!

Erce de var ondan sonra iyi kaleciler de var. Şunu ortadan kaldırmamız lazım.

Uğurcan’ı yılın 11’e koyduklarında ben şunu düşünüyorum. Keşke koymasalar. Neden? Çünkü rakip hücum etmiş bizim Uğurcan kurtarmış. Peki bize neden rakip bu kadar hücum etmiş. O yüzden çok önemli.