Ordu ili Gülyalı ilçesinde seçim sonucunu kutlayan AK partili grupla çıkan kavgada ağır yaralanan İYİ parti üyesi Erhan Kurt isimli vatandaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ordu Olay'da yer alan habere göre: Olayla ilgili yürütülen soruşturma da şüpheliler gözaltına alındı.

DP'li Enginyurt: AKP'liler kardeşimiz katletti, rahat mısın Erdoğan! 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da "Yazıklar olsun! Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu! AKP'liler Ordu Gülyalı’da kutlamada Erhan Kurt kardeşimizi katlettiler. Mutlu musunuz ey yönetenler kin ve nefret diliniz sonuç buldu. Yazıklar olsun! Başımız sağ olsun Ordu’m. Mekanın cennet olsun kardeşim" açıklamasını yaptı. 

Enginyurt, paylaştığı videoda da "Her gün kin ve nefret kustun ve nihayet kin ve nefret dilin Ordu Gülyalı’da bir delikanlının canına sebep oldu. Emrah Kurt, bu pis dilin yüzünden bu akşam AKP’li çeteler tarafından şehit edildi. Rahat mısın, huzurlu musun, nasıl uyuyacaksın Recep Tayyip Erdoğan" ifadesini kullandı. 

whatsapp-image-2023-05-28-at-210710

CHP'li Torun: Sözde kutlama yapanlar, Erhan Kurt'u bıçaklayarak katletti

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da "Ordu Gülyalı’da sözde kutlama yapanlar, genç kardeşimiz Erhan Kurt’u bıçaklayarak katletti. Bu kin ve nefrete yazıklar olsun. Mekanın cennet olsun güzel kardeşim. Bu cinayetin hesabı sorulana, tüm sorumlular cezasını bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız!" dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Ordu ili Gülyalı ilçesinde AKPliler tarafından bıçaklarak öldürülen Erhan Kurt’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Katillerin gereken cezayı almasını bekliyor, yalan, iftira ve nefret siyasetiyle milleti birbirine düşürenleri lanetliyorum" ifadesini kullandı.