Sen bakma sevgili dostum; siyasetçilerin kendi aralarındaki atışmalarına ve birbirine karşı üstünlük kurmak istemelerine...! 

Günlük yaşamın gerçekleri, geçinmek üzerine kuruluyken, siyasetçiler kurulacak o sandıklarda oy kapmanın peşindeler...Bildiğiniz, bir tarafta hayatın gerçekleri, diğer tarafta ise bir tür çelik çomak oyunu ya da bilindik tiyatro sahnelerinde sergilenen alelade oyunlardan ibaret!
Halk nezdinde, "konuştuğunun karşılığı yoksa, konuşma be sevgili dostum!" geçerli artık...Coğrafya elbette bir kaderdir; ancak bu ülkenin de, şehirlerinin de insanlarının da çilesi bitmek bilmediği gibi azalmıyor da...!

Böyle bir ruh halinin  alabildiğine baskıladığı bir toplumun sonunun ne olacağını bir düşünsenize!

Bilgenin dediği gibi, "İnsan, kimileri için yaşar; kimileri için ölürmüş sevgili dostum!"

Herkesin hayatını film şeridi gibi gözden geçirdiği günlerden geçiyoruz aslında...Hayatında bir kez olsun "keşke" demeyen insanların bile dilinden artık keşkeler eksik olmuyor...Zamanın bir su gibi akıp  gittiğinin herkes farkında.

Velhasılı kelam sevgili dostum; herkes çok değişti diyorlar bu zamanlarda...Nihayetinde, bir insan değiştiyse, ya çok şey öğrenmiştir; ya da canı çok yanmıştır sevgili dostum! Çok canı yanmıştır...