Bakan Varank, "Türkiye'de fabrika mı var?" diyerek eleştiri yapanlar olduğunu belirterek, "Tesisin günlük 40 TIR yükleme kapasitesi var, şu anda günlük 35 TIR kedi kumunu yükleyerek ihraç ediyorlar. Türkiye'de üretim var mı yok mu? Fatsa'ya gelsinler, görsünler" dedi.

76 ülkeye ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı veren BENTAŞ, bu yıl eylülde açmayı planladığı beşinci üretim tesisiyle istihdam rakamını 400'e çıkarmayı amaçlıyor.

5. FABRİKA GELİYOR

Böyle katma değerli bir işe imza atılmasının, Türkiye'nin her yerinde üretim ekonomisinin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli olduğuna işaret eden Bakan Varank, "Kendinizi bir adım öne çıkarmanın yolu Ar-Ge'ye yatırımdan geçiyor" ifadelerini kullandı.

Katma değerli ürünlerle Türkiye'yi kalkındırmanın derdinde olduklarını vurgulayan Varank, şöyle devam etti:

"Bentonit gibi bir maden burada işlenerek gerekli Ar-Ge çalışmalarıyla çok ciddi bir ürüne dönüştürülmüş ve şu anda çok ciddi ihracat yapılıyor. Bu seneki ihracatlarını sordum, bugüne kadar yaklaşık 15 milyon dolarlık kedi kumu ihracatı yapılmış ve bunun üç katı kadar daha, sene sonuna kadar hedefleri var. Gerçekten Ordu'muzda, Fatsa'da böyle katma değerli bir işe imza atılmış olması, firmalarımızın bu işe yatırım yapıp katma değer oluşturması, kendi markalarını ortaya çıkarmaları Türkiye'nin her yerinde üretim ekonomisinin geldiği noktayı göstermesi açısından çok değerli ve önemli."

aa-20220628-28276866-28276861-ordudan-76-ulkeye-kedi-kumu-ihracati-1656413379

Pandemiyi çok iyi değerlendirdik

BENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ömür de yaptıkları Ar-Ge çalışmalarının karşılığını almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "İhracat rakamlarımız Bakanımızın açıkladığı gibi artıyor. Yatırım planlarımız hiçbir zaman durmadı. Pandemiyi çok iyi değerlendirdik, teknolojik yatırımlar yaptık. Bunun yanı sıra üretim yatırımları ve verimlilik yatırımlarını had safhada yaptık. Elimizden ne geliyorsa ülkemiz için, firmamız için her şeyi yapıyoruz." diye konuştu.

Fatih-Omur-