Haberlobi - Spor Servisi // Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da sürpriz bir isim gündeme geldi. Samsunspor'un başarılı file bekçisi Nurullah Aslan, Karadeniz ekibinin transfer listesine girdi. Bordo-Mavililer, oyuncu ile ilgili çalışmalarını sürdürürken taraftarlar Nurullah Aslan'ın kariyerini, başarılarını merak ediyor.

Nurullah Arslan'ı yakından tanıyalım:

Kariyer notları
5 Temmuz 1997 Samsun doğumlu Nurullah, futbola Termespor altyapısında stoper olarak başladı ve daha sonra kaleye geçti. Takımı ile Samsun Süper Amatör Ligi ve Bölgesel Amatör Ligi'nde forma giyen 19 yaşındaki kaleci, 3. Lig takımlarından Erbaaspor'a transfer oldu ve burada takımının en önemli isimlerinden biri haline geldi.

51 maçta sergilediği performansla Erbaaspor'u tek başına ligde tutan isim, 3 sezon sonra Samsunspor tarafından keşfedildi ve 700 bin TL ve 6 futbolcu karşılığında transfer edildi. Ertesi sezon 2. Lig'de oynayan takımın en önemli ismi olmayı başaran Nurullah, takımının 2. Lig Beyaz Grup şampiyonluğuna önemli katkı sağladı.

nurullah-aslan-1000x700

Adı Süper Lig'de Beşiktaş gibi büyük kulüplerle anılan oyuncu, hem Samsunspor başkanının 'Süper Lig'e çıkana kadar satmayacağız' hemde kendisi için talep edilen yüksek bonservis ücreti sebebi ile takımda kaldı.

Nurullah, aynı zamanda kulübün rahmetli kalecisi Abdullah Aslan'ın da oğludur.

FVh9t-yWYAA7Y79

Performansı
Bu sezon TFF 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor ile 26 karşılaşmaya çıktı ve 23 gol yedi, 10 maçta ise kalesini gole kapadı.

Dikkat çeken özellikleri
2,2 metre boyundaki kaleci yan toplarda ve ceza sahasındaki hakimiyeti ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Sözleşmesi
24 yaşındaki kalecinin Samsunspor ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Oyuncunun piyasa değeri Transfermarkt'a göre 550 bin Euro'dur.

nurullah-aslan-1000x700-2