Tekrar merhaba 10 günlük bir aranın ardından yine birlikteyiz.

Umarım bu sürede hepimiz hedeflerimiz hakkında düşünmüşüzdür.Neden hedeflere takılı kaldığımı merak edecek olanlar olabilir. Çünkü hedeflerimizi tam olarak belirleyemezsek yada belirlemeye çalışırken gerçekçilikten uzaklaşacak olursak her zaman bahsettiğim her zaman bize lazım olan enerjimizi boşa harcamış oluruz. Bunu örnekleyecek olursam ne yemek yapacağını bilmeden girdiğin bir markette çokça para harcayarak ve sonucunda o yemeği yapamayacağın bir sürü ürünle çıkarsın. Tamam şimdide olayı şu an okuduğunuz köşenin amacına uygun düşünelim...

Hedef:- 1 ayda atletik ve sağlıklı bir vücut.üzgünüm ancak İnanın 1 ayda bu sonucu alacağını düşünen bir yığın insan varNormal sedanter bir insan hedefini çizdi süper.İlk gün günde 2 antrenman yaptı ve hedefine ulaşmak için çoğumuzun yaptığı gibi birden karbonhidratı yağı şekeri şak diye kesti. Tebrikler bu şekilde 2 hafta geçirdi.

Peki sonuç???

Hazır olmayan bir vücudu hazır olmayan bir strese maruz bıraktı.Yoğun kas ağrıları,yer yer tansiyon düşüklüğü ,kan şekeri düştüğü için el ayak titremesi,takatsizlik. Sıradan çinko piller gibi tükendi.Tabiki bir Ayda olabilecek bir şey değildi. Çünkü;hedef baştan gerçek dışıydı. Üstelik hayat kalitesinide çaldı. İşte hedefler gerçeğe dayanmalı ki ulaşılabilirliği olsun ve ona ulaşırken kendimizden vermemiz gerekenden daha fazlasını vermeyelim. Yani hedefler hakkında düşünmeye devam zaten dört ,beş yazıdan sonra taşlar daha yerine oturacağı için hedeflerinizi daha net çizgilerle çizmiş olacağınıza inanıyorum.

Şimdi gelelim geçen yazıda giriş yaptığımız sağlıklı beslenme konusuna...

O zaman ilk önce dikkat etmemiz gereken beslenme şekline bakalım.

-iki beyazı( şeker ve beyaz un)iyice azaltın,hatta mümkünse hiç yemeyin.Tuzu(üçüncü beyaz)tamamen kesmeyin ama azaltın.(Tercihen kaya tuzunu tercih edin)

-Her mevsimin taze meyve sebzesini tüketin.

-Özgür dolaşan hayvanların etini ,süt ürünlerini ve yumurtasını yiyin.

-Zeytinyağı dışındaki sıvı yapları ve margarini tüketmeyin.Doymuş yağları(tereyağı, iç yağı,kuyruk yağı) tercih edin.

-Her yiyeceği doğal şekline en yakın olarak tüketin.Paketlenmiş gıdalara itibar etmeyin.

-Toplam diyetin en az yarısını çiğ yiyeceklerden oluşturun.

-Kefir,yoğurt,turşu,sirke,nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden(faydalı mikroplar)zengin gıdaları fazla tüketin.

-ve son olarak patlayıncaya kadar değil doyuncaya kadar yiyin.

Bir çoğumuz duygusal açlığımızdan ötürü kötü beslenme alışkanlıklarına sahip oluyoruz.Bir düşündenize çoğu filimde depresyondaki birey tüm abur cuburları önüne alır ve çatlayana kadar yer. E şimdi oldu mu?? Olmadı derdine dert ekledin çünkü fiziksel algıların insanlar ve malesef toplum açısından bu kadar limelendiği bir dönemde bir de görünüşünü bozuyorsun.Hem sağlık hem güzellik hepsi uzaklaşıyor.Kazanç ne ? Kilolarca pişmanlık.Siz siz olun eğer önünü alamadığınız bir iştahınız varsa ilk önce bir hekime baş vurun ve bu durumla ilgili yardım alın.Eğer sağlığınızla ilgili bir sıkıntı çıkmadıysa lütfen iç sesinizi dinleyin cevap mutlaka orda gizlidir.Hepimiz çok değerliyiz unutmayın ve sağlıkla kalın