Antalya Manavgat Diamond Premium Hotel'de 4 gün süren etkinlikte yurt dışından ödüller alan kuaför Osman Balcı'nın 9 kişilik sahne ekibinde Trabzon’da uzun yıllardır kuaförlük yapan Ömer Yiğit de performansı ile beğeni topladı.

Birbirinden farklı saç modelleri hazırlayan usta eller, iki gece üst üste sahne şovları ile davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Ömer Yiğit: Salonlar hijyen konusunda güven duygusu oluşturmalı

Pandemi kısıtlamaları esnetildi, saçlarını uzun zamandır ihmal eden kadın ve erkekler yeniden kuaför salonlarının yolunu tutmaya başladı. Pandemi kısıtlamaları esnetildi, saçlarını uzun zamandır ihmal eden kadınlar yeniden kuaför salonlarının yolunu tutmaya başladı. Koronavirüsün bulaşma riskinden korkanların en büyük endişesi olan “hijyen” konusunda kuaför Ömer Yiğit de önemli uyarılarda bulundu:

“Maske, mesafe ve temizlik kurallarını ihmal eden salonlardan uzak durun!”

Yeniden normalleşme süreciyle birlikte kısıtlamalar esnetildi, saçlarını uzun zamandır ihmal eden kadınlar da yavaş yavaş salonların yolunu tutmaya başladı. Ancak virüsün bulaşma riskinden korkarak halen kuaför salonlarından uzak duranlar da var. Peki kadınlar bu konuda nelere dikkat etmeli, hangi salonlardan uzak durmalı?

Trabzon’de kendi adıyla hizmet veren bir salonu bulunan ve yakın zamanda Trabzon Meydan’da salon baktığını belirten kuaför Ömer Yiğit, mesafe ve temizlik kurallarını ihmal eden salonlardan kesinlikle uzak durulmalı” diyor.

Krizin gerekli önem, hijyen kurallarıyla fırsata çevrilebileceğini belirten Yiğit; Trabzon’dan 1 günlüğüne İstanbul’da özel saç bakımı  talep eden müşterilerine gelerek VIP hizmet verdiğini bu taleplerin artmasından sonra İstanbul’de de bir salon açmaya hazırlandığını belirtti.

GÜVEN VERMEYEN SALONLARIN YAKININDAN BİLE GEÇMEYİN

Kendi salonuna hem müşterilerin hem de çalışanların HES koduyla giriş yapabildiğini belirten Ömer Yiğit, aldıkları diğer tedbirleri şöyle sıralıyor: “Salonumuzun her yerini ve kullandığımız tüm aletleri sık sık dezenfekte ediyoruz. Maskesiz hiç kimseyi içeriye almıyoruz. Çalışanlarımız da maske ve siperlik kullanıyor. Koltuk sayımız 6’ydI, sosyal mesafeyi korumak amacıyla bu sayıyı 3’e düşürdük, aralarında da 1’er metre mesafe koyduk. Randevu ile müşteri kabul ediyoruz. Girişte misafirlerimiz için el antiseptiği bulunduruyoruz. Mümkün olan uygulamalarda, her müşteri için tek kullanımlık malzeme tercih ediyoruz, diğer uygulamalarda da malzemeleri mutlaka dezenfekte ediyoruz. Bizim aldığımız bu tedbirler misafirlerimizde güven duygusu oluşturuyor. Kadınlar, bu güveni vermeyen, saydığım tedbirleri almayan salonların yakınından bile geçmemeli ''