Haberlobi/Haber Servisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

Pelvis kırıkları; yüksekten düşme, trafik kazaları gibi yüksek enerjili yaralanmalar sonucunda görülmekte olup hayati tehlike içermektedir.

Pelvis kırıkları, vücudun diğer bölge kırıklarından farklı olarak bağırsaklar ve mesane gibi karın içi organların bulunduğu ve birçok hayati önem arz eden damar ve sinirlerin geçtiği bir bölgede olması sebebiyle kritik öneme sahip olmaktadır.

Bu nedenle Pelvis Cerrahisi müdahalesinin, deneyimli bir ekip tarafından, tam donanımlı hastanelerde yapılması gerekmektedir. Ülkemizde sayılı merkezde uygulanan Pelvis Cerrahisi, bölgemizde Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde başarı ile gerçekleştirilmektedir.

Araç içi trafik kazası geçiren 34 yaşında erkek hasta, KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servisi’ne getirildiğinde, vücudunun farklı yerlerinde pek çok kırık mevcuttu.  Hastanın kırıkları arasında pelvis (leğen) kemiğinde, 7 farklı yerde, parçalı kırıklar ve çıkık da bulunmaktaydı. Hayati tehlikesi bulunan hastanın ilk müdahalesi, Acil Servis tarafından yapıldıktan sonra hasta,  Dr. Öğretim Üyesi Kerim ÖNER tarafından operasyona alındı.  Altı saat süren başarılı bir operasyon ile hastanın leğen kemiğine 3 farklı noktadan yapılan girişim sayesinde, kırıkları ve çıkıkları tespit edilerek hayati riski ortadan kaldırıldı. Operasyon sonrasında devam eden tedaviler ile hasta sağlığına kavuştu.