Haberlobi/Haber Servisi
 

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Kaçar, Geçim İttifakı Acil Eylem Planını Açıkladı

Saadet Partisi, 81 ilde ‘Türkiye’nin ve vatandaşların gündemi ‘geçim derdi' diyerek 'Geçim İttifakı' kampanyası başlattı. Bu kapsamda Rize İl Başkanlığı basın açıklamasında bulunarak "Geçim İttifakı" acil eylem planını açıkladı.

Saadet Partisi Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında insanların hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına maruz kaldığı belirtilerek partilerince hazırlanan geçim ittifakı acil eylem planını kamuoyuyla paylaşıldı. Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar tarafından düzenlenen basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi İl Başkanvekili Aydın Taşer, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve bazı partilerin il başkanları ve partililer de destek verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasında Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Rize’nin, ülkenin ve insanların dertlerinin her geçen gün arttığını belirterek, “Siyasetteki skandallar, ekonomideki beceriksizlikler ve salgın süreci derken insanlarımız adeta patlama noktasına gelmiştir. İktidardaki arkadaşlar gündemi meşgul etmek ve ekonomik krizi gölgelemek için her geçen gün yeni bir müjde vermeye çalışıyorlar ama kendileri dahi bunlara inanmıyorlar, içten içe gülüyorlar. Ne siyasette ne de ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor, beceriksizliğin bedeli yanlış politikalarla halkımıza ödetiliyor ve gelecek nesillerimize dahi fatura ediliyor. Biz Saadet Partisi olarak, insanımızın, ülkemizin, devletimizin sorunlarını konuşuyor, iktidarın yanlış politikalarını eleştiriyor ve bunların çözüm yollarını gösteriyoruz. İktidardaki arkadaşlar ise dertlere derman olmak yerine dertlerden besleniyorlar, onları bilerek büyütüyor ve derinleştiriyorlar.” dedi.

İl Başkanı Kaçar, açıklamasında iktidarın tutum ve davranışlarındaki yanlışlara dikkat çekerek, “Her geçen gün sayıları artan mazlumlar, mağdurlar ve mahsunlar ordusu, iktidarın tutum ve davranışlarındaki akılsızlığı ve yanlışları gösteriyor. Bütün bunlar ehliyet ve liyakatin esas alınmadığı bir yönetim anlayışının doğal sonucudur. Çetelerin ortaya çıkması, mafyanın türemesi, mide bulandırıcı siyaset-medya-mafya üçgeninin oluşmasının temel nedeni işte bu yönetim anlayışıdır. Bu anlayışta olanlar ise milletin geçim derdini umursamamaktadır. Yönetme kabiliyetini yitirenler, iyi gün - kötü gün demeden vergi toplayanlar; esnafımızı ve topyekûn insanımızı zor günlerinde yalnız bıraktılar. Vatandaşın derdi ile dertlenmeyi külfet görenler, kendi itibarları uğruna milletimizin emeklerini israf ettiler.” diye konuştu.

Yanlış politikaların bir sonucu olarak ekonominin çıkmaza girdiğini kaydeden İl Başkanı Kaçar, “Kendileri ve yakınları varlık içinde yüzerken, milyonların geçim derdini görmezden geldiler ve maalesef inatla görmezden, duymazdan gelmeye devam ediyorlar. Yanlış politikalarında ısrarcı olarak ekonomiyi çıkmaza soktular, insanımızı hayat pahalılığına ve geçim sıkıntısına maruz bıraktılar. İşçiyi, esnafı, memuru, emekliyi dert sahibi yaptılar. Sanayicimizin, çiftçimizin, besicimizin üretim arzusunu kırdılar; bankalara köle yaptılar, faiz lobilerinin ekmeğine yağ sürdüler. ‘Devlet olarak zor günlerden geçiyoruz.’ diyerek insanımızın duygularını sömürdüler; vatandaşımıza zor günlerinde sırt çevirdiler.” şeklinde konuştu.

İnsanların ekonomik sıkıntılardan dolayı ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşündüğünü belirten Kaçar, “Bugün ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de; siftah yapamadan dükkân kapatan, pandemiden dolayı iflas eden yüzlerce esnafımız var! Bu caddelerde, sokaklarda işsiz gezen ve gelecek hayalini yurt dışında yaşamak üzere kuran binlerce gencimiz var! Başını yastığa koyduğunda, ay sonu nasıl gelecek, kira ve faturalar nasıl ödenecek diye kara kara düşünmekten gözlerine uyku girmeyen on binlerce insanımız var! Maalesef, geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar edenler var! Yarınlara umutla bakması gerekirken geleceğe kaygıyla bakan gencecik kardeşlerimiz var! En büyük hayali sorulduğunda, “Babamın iş bulması ve borçlarımızı ödeyebilmesi” cevabını veren yavrularımız var! Çocuğunun istediğini alamadığı için evine geç giden ve sabah okula giderken bir simit parası veremediği için hicap duyan nice ana-babalar var! İçinde bulunduğumuz bu perişan halin bir tek sorumlusu varsa, o da ülkeyi yöneten iktidardır!” dedi.