Rusya Savunma Bakanlığı, Rus kuvvvetlerinin insani koridor için sessiz moda geçtiğini duyurdu.

Rus kuvvetleri Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacak.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki askeri operasyonu 10. günde devam ederken, son dakika haberleri de peş peşe geliyor. Sıcak bölgeden alınan bilgilere göre Rus güçleri gece boyu yerleşim yerlerini bombalayarak ilerlemeyi sürdürdü. Başkent Kiev ve Harkov başta olmak üzere birçok kentte şiddetli çatışmaların yaşanırken, Ukrayna güçlerinin Rus birliklere direnişi de sürüyor. Öte yandan dün gerçekleşen ikinci tur müzakere görüşmelerinden savaşı bitirecek bir sonuç çıkmazken, iki ülke tahliyeler için insanı koridor kararı aldı. Rusya'dan yapılan açıklamada, insani koridor için geçici ateşkesin uygulanacağı belirtildi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: ATEŞKES UYGULANACAK

Müzakerelerin ikinci ayağında tahliyeler için önemli karar çıkmıştı. Bu gelişme sonrası Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu ve "Rus ordusu beklemeye geçiyor. Mariupol'de insani koridor açılacak." dedi.

ABD, ALMANYA VE ROMANYA'DAN ORTAK TATBİKAT

ABD, B-52 Stratofortress bombardıman uçaklarını NATO'nun doğu kanadı üzerinde uçurarak, Almanya ve Romanya ordularıyla birlikte tatbikat düzenledi.

MARİUPOL ABLUKAYA ALINDI

Ukrayna'nın stratejik liman kenti Mariupol, Rus güçleri tarafından ablukaya alındı. Mariupol belediye başkanı Vadym Boychenko 400.000 kent sakininin bir kısmının güvenli bir şekilde tahliyesine izin vermek için askeri yardım ve insani bir koridor istedi.