Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilhak edilen bölgelerde güvenlik risklerine maksimum düzeyde yanıt verilmesi ve oralarda bölgesel savunma karargahlarının oluşturulmasına ilişkin bir kararname imzaladı.

Mili Güvenlik Konseyi'nde konuşan Putin, şunları ifade etti:

"Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nde, Herson ve Zaporojiya bölgelerinde, Rusya'nın bir parçası olmadan önce sıkıyönetim rejimi olduğunu hatırlatmama izin verin. Şimdi bu rejimi kendi içimizde resmileştirmemiz gerekiyor.

Ukrayna sabotaj gruplarını Rus topraklarına göndermeye çalışıyor. Kerç köprüsüne saldırıyı Ukrayna istihbaratı organize etti. Kiev rejimi müzakereleri reddetti, terör yöntemlerini kullanarak Rusya'nın yeni topraklarını bombalamaya devam ediyor.

Rusya'nın ilhak altındaki Ukrayna topraklarında ilan ettiği sıkıyönetim 00.00'dan itibaren yürürlüğe girecek.

8 BÖLGEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞ SINIRLANDIRILDI

Kremlini Ukrayna'ya açılan 8 bölgeye giriş ve çıkışın sınırlandırıldığını duyurdu.  Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Rusya'nın dört bölgesinde sıkıyönetim yasası ışığında tüm ülke sınırlarının kapatılması planlanmıyor" dedi.

Putin, geçtiğimiz ay Kremlin'de yaptığı konuşmada Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin resmen ilhakını açıklamış ve buraları Rusya Federasyonu'nun dört yeni bölgesi olarak ilan etmişti.

Moskova yönetimi, Ukrayna'nın doğusu ve güneyinde dört bölgede yapılan tartışmalı referandumlarda büyük çoğunluğun Rusya'ya katılma yönünde oy kullandığını açıklamıştı.