Rusya'nın para birimi savaşın ilk günlerinde piyasaların kapanması ve finans dünyasına yapılan yaptırımlarla değer kaybetmeye başlamıştı.

YENİ EKONOMİK YAPTIRIMLARIN YAPILACAĞI AÇIKLANINCA RUBLENİN DEĞERİ DAHA ÇOK DÜŞTÜ
Batılı devletlerin Ukrayna'nın işgaline karşılık olarak Rusya'ya yeni ekonomik yaptırımlar başlatacaklarını açıklamasının ardından ruble yüzde 30 değer kaybederek yeni bir rekor kırdı.

RUS BANKALARI SWIFT ÖDEME LİSTESİNDEN ÇIKARTILDI
Yaptırımlar arasında bazı Rus bankalarının uluslararası SWIFT ödeme sisteminden çıkarılması da bulunuyor. ABD ve müttefikleri karşılık olarak bazı Rus bankalarını uluslararası SWIFT ödeme sisteminden çıkarma kararı almıştı.

ruble_2135

HAFTANIN İLK GÜNÜNDE RUBLE ÇAKILDI
Rusya’nın Ukrayna’ya dönük askeri müdahalesi nedeniyle ABD ve Avrupa ülkelerinin uyguladığı finansal yaptırımların ardından haftanın ilk işlem gününde Ruble çakıldı.

RUS RUBLESİ OFFSHORE İŞLEMLERDE YÜZDE 30 GERİLEDİ
Batılı ülkelerin Rusya’yı swift sisteminden çıkarma kararı alması sonrası Rus rublesi offshore işlemlerde yüzde 30 geriledi. Geçtiğimiz haftayı 83 seviyesinden kapatan dolar/ruble kuru 108 seviyesine yükseldi.

Ruble şubat ayında en kötü performans gösteren gelişen piyasa para birimi oldu.

Ayrıca Moskova Borsası, bugün normalden yaklaşık üç saat sonra döviz ve para piyasası ticaretine başlayacağını açıkladı.

RUSYA MERKEZ BANKASI'NIN ATACAĞI ADIMLAR BEKLENİYOR
Rusya Merkez Bankası’nın uluslararası varlıklarını dondurmak da atılacak adımlar arasında bulunuyor ve önümüzdeki günlerde yaptırımın uygulanması bekleniyor.

Bugün 1 ruble, 5,92 Türk Lirasından, 1 dolar, 83,53 rubleden ve 1 euro ise 94,23 rubleden işlem görüyor.