Ankara Büyükşehir Belediyesi Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Mutlu Gürler, afet için oluşturduğu gönüllülerle anında müdahale şansı buluyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla kurulan afet merkezinde her hareket anında kontrol ediliyor ve Daire Başkanı Mutlu Gürler’e rapor ediliyor.
 
Mutlu Gürler’in afet merkezini ziyaret edip yapılanları inceledik. Çalışmaları Haberlobi Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’na detaylıca anlatan Başkan Mutlu Gürler, “Risk yaşamımızda her zaman vardır. Her an yanımızdadır, önemli olan bu riskin bilincinde olmaktır. Biz bu bilinçle Ankara’mıza afetle gelebilecek afetleri önleme, koruma ve kollama görevlerini ekiplerimizle sağlıyoruz.  ” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de meydana gelebilecek olası afet ve acil durumda sahada görev yapacak 257 kişilik çekirdek afet gönüllüsünü eğitimlerini belirten Mutlu Gürler ayrıca, “Ülkenin neresinde bir afet olursa Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak orada vatandaşlarımızın yanında olacak bir organizasyon düşüncesi ile hareket ediyoruz.” diye konuştu.