Haberlobi/Haber Servisi

Cevizlik Taşocağı ne için lazım?

Bir de olaylara bu pencereden bakın..

Türkiye’nin gündemine bir süredir devam eden protesto eylemleri ile gelen Rize İkizdere  İlçesi Cevizlik Taş Ocağı,  İyidere Lojistik Merkezi’nin dolgusu için kurulacak. 

600 KİŞİYE İŞ SAĞLAYACAK 

1- 13 milyon ton kapasiteye sahip olacak olan İyidere Lojistik Merkezi (Endüstriyel Gelişme Bölgesi), inşaat aşamasında 600 kişiye istihdam sağlayacak.

DENİZ TİCARET HACMİ 

2- Filyos Limanı ile birlikte Karadeniz'in en önemli projelerinden biri olan Liman tam faaliyete geçmesiyle, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nin lojistik yükü buradan taşınarak, Karadeniz'e komşu ülkeler ile deniz ticaret hacmi arttırılacak.

MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK

3- Yine, Azerbaycan ile Nahcivan arasında açılacak olan koridorun Türkiye'ye bağlanacak olması ile Orta Asya yükünün buradan dünyaya sevk edilmesi ve bu bölgelerin lojistik maliyetlerinin düşürülmesi sağlanacak.

AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK

4- Deniz dolgusu ihtiyacı için kurulan Cevizlik Taş Ocağı, ÇED raporu almasının yanı sıra, yüklenici firma, proje tamamlandığında ağaçlandırmayı taahhüt etmiştir. 

ZORUNLU AKIŞ 

5- Bunun yanı sıra, Ocak sahasında kırma ve eleme tesisin kurulmasına izin verilmeyerek, vadideki su kaynaklarının tahribata uğramaması için yer altı suyu takip istasyonları kurulup, akış debisi takip edilmesi zorunlu kılınmıştır. (Serdar)