Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı'nın nisan ayında hizmete gireceğini açıklamasının ardından havalimanındaki inşaatın çalışmaları üst seviyeye çıktı. Havalimanında çalışacak olan personeller için açılan işçi alım ilanı ise hem Rize’de hem Artvin’de ilginç tepkilere neden oldu.

NEDEN AYRIMA GİTTİNİZ? 
Alım ilanında, “Son 1 yıldır Rize’de ikamet ettiğini belgelemek” yer alan kısmına Artvinliler, “Hani Rize-Artvin ortak havalimanıydı? Neden böyle bir ayrıma gidildi? Neden Rize’de ikamet etmek şartı getirdiniz?” diyerek sorgularken Rize’den hemde iktidar ortağı MHP’den ilginç bir eleştiri geldi.

rize-artvin-havalimaninda-deneme-ucuslari-basliyor_4438_dhaphoto13

MANKEN Mİ ARIYORSUNUZ? 
İşçi alım ilanında, “Uçak bagaj yükleme-boşaltma işleminde görev alacak olan işçi kategorisinde alınacak personelin en az ilkokul mezunu, 40 yaşını aşmamış, sağlık problemi olmayan, yoğun iş temposuna ve ekip çalışmasına uyum sağlayabilme şartı aranıyor.” ifadelerine tepki gösteren Ardeşen MHP İlçe Başkanı Cemil Bayrak, “Manken mi arıyorsunuz?” diye çıkıştı.  

SİZ HANGİ KAFAYI YAŞIYORSUNUZ? 
Milliyetçi Hareket Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Cemil Bayrak konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 

Rize Artvin Havalimanı Personel alımları için başvuru tarihi ve şartları açıklandı.

Bu şartları açıklayan birim veya kurum kim ise, bir kaç soru sormak istiyorum.

1. Havaalanında Defilemi yapacaksınız ki Vücut yapısı MANKEN ölçülerinde güvenlik personeli şartları arıyorsunuz.

2. Emeklilik yaşı 35 e indide bizimi haberimiz olmadı veya 35 yaş üstü vatandaşlar bizim vatandaşımız değilim. Emeklilik yaşı 65 olan bir ülkede 35 yaş üstü vatandaşlarımızı dışlamak kabul edilemez.

3.(Bir ay öncesine kadar sigortalı olmayacakmış) Güvenlik sertifikası olup boş oturmak istemeyen vatandaşlarımız kendi mesleğinde iş bulamadığı için başka bir işte çalışıyor ve bunları da dışlayacaksınız ve boş oturanları ödüllendiriyorsunuz onları işe alacaksınız. Rizeli Bunu Kabullenmez.

SİZ HANGİ HANGİ KAFAYI YAŞIYORSUNUZ?
KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?
CUMHURİTTİFAKINA VE CUMHURBAŞKANINA ÖZELLİKLE ZARAR VERMEK İÇİNMİ GÖREVLENDİRİLDİNİZ?
BU YANLIŞI YAPANLARA DERHAL BU YANLIŞI DÜZELTMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM.” İfadelerinde bulundu.

rize-artvin-havalimaninda-deneme-ucuslari-basliyor_4438_dhaphoto2

rize-artvin-havalimaninda-deneme-ucuslari-basliyor_4438_dhaphoto4