Röportaj / Levent Ustabaşı //

Son dönemlerde adı sıkça duyulan bir isim...
Trabzon- Ankara hattında her an gidip gelen..
Bir telefon kadar mesafede..
Kulislerde hep canlı hem dinamik..
O'nun döneminde AK Parti Of İlçesi'nde yüzde 86 oy aldı.
Bunu nasıl yaptı? Ne gibi bir yöntem izledi?
Bahsettiğim siyasetçi Hakan Terzioğlu..
Şu sıra hem spor kulübü başkalığı hem de sivil toplum örgütü başkanlığı yapıyor.
Yani ilçe başkanlığını 3 dönem kuralı nedeniyle bıraksa da toplumda karşılığı sürüyor.
Demekki o 3 dönemi unutulmadı denebilir.
Sohbetimiz soru cevaplı ilerledi.
Önce kendisine şu an neler yaptığını söylemesini istedim.

Nezaketli bir şekilde, "Soruyla başlamadan önce bir çay içelim mi?" diyerek sordu. 
Yani bu röportajın ilk sorusu ondan gelince kırmadım... Çay içerken ki sohbetimiz aslında röportajı şekillendirdi.

Hani bir tiyatral gösterinin önden sunumu gibi.

Keyifli sohbetimizin öne çıkan cevaplarını sırasıyla sizlere sunuyorum.

Keyifle okumanız dileğiyle.. 

Hakan Terzioğlu1

36 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

Trabzon-Of İmamhatip Derneği başkanlığını yapıyorum. Aynı zamanda bir yıl önce Trabzon Yeşilay Spor Kulübü'nü kurduk. O'nun da başkanlığını yapıyoruz. 36 lisanslı sporcumuz var.
Satranç, masa tenisi ve okçuluk alanlarında..
Kurucular kurulu üyesi olarak aynı zamanda kurucu il başkanı olarak bulunuyorum.

İlçelerimizde okçuluk yok. Satranç var. Trabzon'da 10 ilçemizde satranç var. Okçuluğu daha fazla geliştirmek istiyoruz. Gençlerimizi sporla buluşturmak amacındayız. 
Yeşilay'ın asıl amacı uyuşturucu alkol sigara gibi kötü alışkanlıklardan gençlerimizi böylece uzak tutuyoruz.

Bireysel sporlara ilgiyi artırmak istiyoruz. Trabzon futbol şehri deniyor. Biz gençlerimizle zoru başaracağız.

YAPACAKSIN DEDİLER EYVALLAH DEDİK 

Trabzon-Of İmamhatip Derneğimiz de 2010 yılında bir kuruldu bir kapandı. Ama nihayetinde şu an bayrağı biz devraldık. Bize "başkanlığımızı sen yapacaksın" dediler. Yaparmısın falan bizim Of'ta yoktur. Dedik "eyvallah"

BENİM HAYAT TARZIM BU OLMUŞTUR 

Ben hizmeti seviyorum. vatandaşın derdini dinlemeyi onlarla dertlenmeyi, onların derdini çözdüğümde mutlu olmayı seven bunu ciddi şekilde kendime hayat tarzı olarak benimsemiş biriyim. Hakan Terzioğlu olarak Of'ta alnım açık sokakta dolaşıyorsam bu bana yetiyor. 

HAKAN BU İŞİ YAPAMAZ DEDİLER AMA.. 

(Of kapalı kutu gibi bir yer olarak görülüyor? Ne düşünüyorsunuz) 
Of kapalı bir kutu değildir. Biraz tez canlıdır, lider inasnların yetiştiği yerlerden biridir. Vitese 1'den dğeil 3-4'den girer.. Sonuç odaklı bir yapıya sahiptir. 3 dönem siyaset yaptık. Bu az bir dönem değil. İlk ilçe başkanı olduğumm zaman "Hakan bu işi yapamaz çok zor" diyenler olmuştu. Ama bunu diyenler kısa zamanda yanıldıkları bana söylediler.

BEN NOT ALMAM !

(Nasıl bu intibayı yıktınız?)

Bir iş olduğunda bir vatandaşım bana derdini anlattığında hemen elimize telefonu aldık. Gerekli yere telefon açıp anında çözdük çözmeye çalıştık. Ben not alıp vatandaşın işini sonraki güne bırakmış değilim. 

441cfa6b-149f-459c-abe7-35bf70f670a0

MUMCU KARDEŞİMİZİ BAŞARILI BULUYORUM

Milletvekilliği ile ilgili süreç henüz başlamadı.  Böyle bir düşüncemiz var desek doğru olmaz. Nasip diyelim. İl Başkanlığı adaylığımız oldu. Ama 4 bakanımızın Oflu olması il başkanının da Oflu olabilmesi ihtimalini düşürdü. Şimdi Sezgin Mumcu kardeşimiz il başkanı. Şu an düşündüğümde doğru kararın bu olduğuna bende inanıyorum.  Güzel de işler yapıyor.

HEPSİNİ SÖYLERSEM ONLARCA SAYFA ÇIKAR 

Of İlçesi'ne 600 milyon liradan fazla yatırım getirdik. Ayrıca hükümet konağı, belediye, ilçenin kötü görünen binalarının dış cephe güzelleştirmesi, stadyum... Bunları tek tek söylersem onlarca sayfa çıkar. Ama çok şükür içimde bir tane yapamadığım hizmet kaldı. Gerisini fazlasıyla vaatlerimizin çok çok üstüne çıkarak yaptık. Of her hizmeti hak ediyor. Trabzon da öyle.. Bize sunulan bu büyük güveni asla incitmedik. 

BU SÖZLERİ BENİ ÇOK ETKİLEDİ 

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sözlerini beni çok etmilemiştir; "Milli iradenin muhafızı, eser ve hizmet siyasetinin tek adresi olan AK Partinin kaderiyle ülkenin ve milletin kaderi et ve tırnak gibi birbiriyle iç içe geçmiştir. Hiçbir şahsi menfaat hesabı, hiçbir kişisel kapris, hiçbir dar ekip dayanışması, bu misyonun önüne geçemez, üstüne çıkamaz. Bileğini bükmeye vesayetçilerin, darbecilerin gücü yetmeyen bu partiyi, kendi içinden yaralayacak kimseye izin vermeyiz, kimseye eyvallah etmeyiz. AK Parti teşkilatlarındaki her bir kardeşimin sorumluluğuna bu gözle bakmasını istiyorum"
Biz belki başkanlığı bırakmak zorunda kaldık ama hala AK Parti'nin bir neferi gibi hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bunun altını çizmek istiyorum. AK Parti'nin işinin bittiğini söyleyenler şunu bilmiyorlar;  Biz henüz yeni başladık!