Nasıl ki henüz açmamış bir çiçek, çiçek  değilse sevgili dostum; paylaşılmayan  fikirler de fikir değildir! Kamu otoritesinin temsilcileriyle basın buluşmalarından birine daha tanıklık ettik. Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu' nun basın mensuplarıyla buluşmasını kayda değer görmek gerekiyor. Başkanın küçük bir girişten sonra doğrudan sorulara kapı açıp soru cevap şeklinde sürüklediği toplantı, şehrin gündeminde olan pek çok soruna da  ev sahipliği yaptı. Başkanın sorulara verdiği cevapların samimiliği dikkati çekerken, partili bir başkandan ziyade bir devlet adamı kafasının öngörülerini yansıttı. Liderlerin dinleyici pozisyonunda ve eleştirel sorulara karşı soğukkanlılığının da bir örneğini oluşturdu. Doğrusu siyaset elbette partiler kanalıyla yürütülmek zorunda; ama iflah olmaz siyasetçi mantığından çok iyi birer devlet adamı olmak daha üstün bir durum sevgili dostum!

Türkiye'nin son yıllarına damgasını vuran siyasetçi yetiştirme arzusu, malesef iyi devlet adamlarını küstürdüğü gibi yeni devlet adamlarının yetişmesine de fırsat vermedi. Yeni dönemde,  siyasetçilerin devlet adamlığına   geçişlerine şahit oluyoruz. Basın toplantılarının elbette sokağın gerçeklerinin  üst makamlara ulaşması acısından kayda değer sonuçlar doğurduğunu biliyoruz. 

Velhasılı kelam sevgili dostum; halkın gerçeklerinden uzaklaşan her kim olursa olsun öyle ya da böyle kaybediyor; geçmişten günümüze bu hep böyle oldu ve de böyle olmaya devam edecek...