Haberlobi - Spor Servisi // Fenerbahçe, Bursaspor ve Trabzonspor kulüplerinde forma giymiş şuanda boşta bulunan Özer Hurmacı Atakan Kurt'un Youtube kanalına konuk oldu.

Futbola başlama hikayesini anlatan Özer Hurmacı, "17 yaşına kadar altyapıda eğitim aldım ve Türkiye'ye geldim. Ankaraspor'da deneme antrenmanına çıktım ve Samet Hoca beni beğenerek takımda kalmamı istedi. 2006'da Aykut Kocaman ile birlikte Süper Lig'de oynamaya başladım. 3 sene Ankaraspor, 3 sene Fenerbahçe, 1 sene Kasımpaşa, 2,5 sene Trabzonspor'da kaldım. Ümit Milli Takım'da ve A Milli Takım'da maçlarım var. Zaman çok hızlı geçti, herşeyi dün gibi hatırlıyorum." dedi.

Ocak ayında futbola dönebileceğini kaydeden Özer Hurmacı, "Futbolu bırakmadım, kendimi hala fit hissediyorum. Ocak ayında hala bir kulüpte oynama şansım var. Olmazsa artık önümüze bakacağız." dedi.

"Fenerbahçe 2. olsa başarısız sayıldı"
Fenerbahçe yıllarını değerlendiren Özer, "Benim oynadığım dönemde Fenerbahçe 2. sırada olduğunda başarısız sayılırdı. O zamanki beklenti ile şuanki beklenti arasında fark var. Tabii ki arada istenmeyen yıllar var. İnşallah o konumu yeniden yakalarlar. Bir maçı 3-1 kazandığımızda bile bizi eleştiriyorlardı." dedi.

"Aykut Kocaman'ın çok katkısı oldu"
Aykut Kocaman'ın kariyerinde önemli olduğunu belirten Hurmacı, "Trabzonluyum. Milliyetçiyiz, Almanya'da evimizde Türkçe konuşurduk ama Türkçem ilk geldiğimde iyi değildi. Aykut Kocaman bana çok yardımcı oldu. Aykut Kocaman benim için çok iyi bir örnektir." ifadelerini kullandı.

"Daum motive ederdi"
Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Daum'u değerlendiren Özer, "Daum ile bir sene çalıştık. Toplantılarda futbolcuları çok değişik yerlerden motive edebiliyordu. Maçtan önce beni motive edebilmek için Zidane ile benim hareketlerimi birleştirmişti. O zaman gençtim, bu önemliydi." dedi.

Başarılı orta saha oyuncusu, Alex'in ve Mehmet Ekici'nin antrenmanlarda bile frikiklerden gol kaçırmadığını belirtti. Fatih Tekke'nin hayranı oladuğunu belirten Özer Hurmacı, "Keşke onunla da birlikte oynasaydım diyorum. Onunla çalışma fırsatımız olmadı." dedi.

Şota ile ilgili komik anısı
"En çok taklidini yaptığım Şota Arveladze. Bir gün Kasımpaşa'da oynarken dayım Lemi Çelik boşanıyordu. Lemi dayımın boşanma davasında kediye nafaka çıktı. Bizde Kasımpaşa'da Şota hocamla ciddi bir maç toplantısındaydık. Babel'e, Scarione'ye taktik verdi. Sonra bana döndü, baktı; "Özer, dayın kediye nafaka mı verecek?" dedi.Zaten çok ciddi bir maç toplantısı o nerden aklına geldi. Maç toplantısından sonra bana dedi ki, "Özer, alıp topu gideceksin; beni konuştuma şimdi."

Olaylı Galatasaray - Trabzonspor maçı
Deniz Ateş Bitnel'in olaylı Galatasaray maçında "Özer, sıkıyorsa beni at dedi" ifadelerini yalanlayan Özer Hurmacı, "Ben öyle bir şey demedim. Zaten kameralar var. O maçtan bir önceki sezon Galatasaray'ı deplasmanda yenmiştik. Sonraki sezonda yine Galatasaray deplasmanındayız. İnsan tabiki hata yapabilir. Maçı o noktaya getirebilecek durum yalnızca Türkiye'de olur. Bizim o senelerimiz hep kaos içerisinde geçti. Başkanımız değişti, kayyum atandı. Zaten kulüp içinde bir kaosumuz vardı, bir de maç o noktaya geldi. İnsan kötü maç yönetebilir. Benim içinde benden sonra atılan Cavanda için de iyi bir maç değildi. Maç başlı başına kaosa döndü. Herkesin kariyeri etkilendi." dedi.

"Ben Trabzonsporluyum"
"Biz Trabzonsporluyuz. Bir rengimiz varsa o da Bordo-Mavi'dir. Profesyonel olarak her takımda görev yaparım ama Trabzonsporluyum. Profesyonel sporcuyum ileride teknik direktör olma hayalim var ama isterim ki Mustafa Denizli gibi bir teknik direktör olayım. 5 büyük takımın 3'ünde forma giydim. Hayalim teknik direktör olarak da büyük takımları çalıştırmak." dedi.

Her Türk oyuncusu Ersun Yanal ile çalışmalı
Ersun Yanal'ı değerlendiren Özer, "Türk futbolcusu Ersun hocayla çalışmalı. Ben Trabzonspor'da Ersun hocayla onu yaşadım. İlerisi için bana ayrı bir bakış açısı kattı. Tolunay hoca, Aykut hoca, Ersun hoca futbolcuyu yüzde 100 hale getirebilecek hocalar.

Ajax ve Sevilla'dan teklifler aldım
Ankaraspor'dan Fenerbahçe'ye geçmeden önce Ajax, Sevilla gibi 15 Avrupa kulübünden teklif geldiğini belirtti. Fenerbahçe'ye gidip iki, üç sezon oynayıp Avrupa'ya gitmeyi hedeflemiştim. Ayağımdaki kırık nedeniyle kuvvet antrenmanlarını yapamadım. En son 5. kez Trabzonspor'dayken kırıldı. Kuvvet antrenmanı yapmadığında saf yeteneğini sergileyebiliyorsun. Ben Fenerbahçe'ye gittiğimde Alex ve Emre Belözoğlu'nun arkasındaydım. Onlar benden daha tecrübeliydi.

Trabzonspor'da bizi doğradılar
"Fenerbahçe'de taraftar ve medya baskısına alışabilmek 1,5 sene sürmüştü. Ancak büyük takımdaki alışma sürecinin meyvesini Trabzonspor'da yedim. İlk 1-1,5 sene çok iyi geçti. Ancak ondan sonra da bizi doğramaya başladılar. Sonra da ayrıldık. Bir plan proje oluşturdular. Bunlar plan projenin içinde var, bunlar yok dediler. Algı ile insanların gözünde itibarsızlaştırıp gönderiyorlar. Sevdiğin şehirde bunları yaşamak üzüyor. Fenerbahçe, Bursaspor ve Trabzonspor'daki baskıların hepsi birbirine benziyor. Tatlı sert bir baskı hissediyorsun."

Cardozo'nun muhteşem bir sol ayağı var
Oscar Cardozo'yu değerlendiren Özer Hurmacı, "Cardozo, Alex gibi antrenmanlarda gol kaçırmıyordu. İnanılmaz bir sol ayağı var, istediği yere vurabilir. Zaten hala oynamaya devam ediyor." dedi.

Trabzonspor bir sezon şampiyonluğa oynar, sonra kaos yaşar
Trabzonspor'da bizim çok güzel kadrolarımız oldu. Şuanki istikrar 4 yıllık bir istikrar. Sayın Ahmet Ağaoğlu geldiğinden beri Trabzonspor istikrarlı. Her zaman ilk 3'ün içerisine giriyor. İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında iki sene üst üste Avrupa Ligi'nde gruptan 1. çıktık. Bir sezon Juventus, bir sezon Napoli karşımıza çıktı. O da bir başarı. Trabzonspor bir sezon şampiyonluğa oynar, 4 sezon kaos yaşar, sonra tekrar yükselmeye çalışır. Şimdi istikrarlı gidiyor, bu çıtayı yükseltmişken inşallah buradan devam ederler. İnşallah şampiyon olurlar."

Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve Yusuf Yazıcı'nın kendi dönemlerinde A takıma yükseldiğini belirten Özer Hurmacı, "Onların U17 maçlarındaki cılız hallerini hatırlıyorum. Biz ayrıldıktan sonra onların oynama dönemleri başladı. Onlarla ilişkimiz hep iyi oldu." dedi.

Hacıosmanoğlu'nu aşağı indirdiler
İbrahim Hacıosmanoğlu iyi başladı. Onun zamanında güzel bir ortam vardı. Ancak konuşmalarında bazı yerlere kafa tutunca aşağı indirdiler. Bizi aşağı çektiler. Hakemleri soyunma odasına kilitlemesine tasvip etmiyorum. Ben kaosları, kavgaları çok seven biri değilim. Nasıl Manchester City izlerken keyif alıyorsan; bende bunu özlüyorum ve istiyorum."

Trabzonspor'un şampiyonluğunu isteyen Özer, "Bu sezon Fenerbahçe şampiyon olmasın, biz bir şampiyonluk görelim. Sonra toparlasınlar" dedi.