Çip üretiminde yaşanan sıkıntı nedeniyle, artık marka araçların yeni modellerinde bazı özellikler olmayacak. Tüketiciler, yeni nesil otomobil almak isterken, dokunmatik ekranlar, ayarlanabilir koltuklar gibi yarı iletkenlerin kullanıldığı teknolojilerden bir süre mahrum kalacak.

Kriz nedeniyle birçok otomotiv şirketi, yeni modellerini bazı özellikleri eksik satışa sunmayı planlıyor. Krizden çıkışın en erken 2023 olarak öngörülmesi nedeniyle, üreticiler darboğazdan çıkış için yeni çözüm yöntemleri üretmeye başladı. Dolayısıyla teknolojide eskiye dönüş başlayacak.

MARKALARIN TASARRUFA GİTTİĞİ KALEMLER
Chevrolet GMC alacak müşteriler, koltuk ısıtma ya da HD radyo gibi özelliklerden yararlanamayacak. Hemen hemen tüm araçlarda yaygın hale gelen navigasyon, Nissan ve Ford otomobillerinde olmayacak. BMW'nin araçlarında ise dokunmatik ekran olmayacak.

En yeni teknolojilerden otonom sürüş, hemen hemen yeni modellerin hepsinde bulunan kablosuz telefon şarjı da üreticilerin tasarrufa gittiği kalemler arasında.

otomotiv-sektörü-23-kasım-2022
TESLA, USB BAĞLANTI NOKTALARI EKLEMEDİ
Tesla'nın yeni modellerde USB bağlantı noktalarını eklememesi kadar, müşterilerine bunu bildirmemesi de tepki çekti.

TÜRKİYE DE KENDİ ÇİPİNİ ÜRETİYOR
Çip krizi, Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye'yi çip üretimine yöneltirken, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya da üretimi artırma hedefinde.