Bugün yapılan Ortaöğretim mezunlarına yönelik yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavında; adaylar heyecan yaşarken, kimliğini unutan ya da kimlik yerine sürücü belgesi ile gelenlerin görüntüleri de kameralara yansıdı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen KPSS  Ortaöğretim, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 208 sınav merkezinde uygulanıyor.

120 soruya 130 dakika

2022-KPSS Ortaöğretim sınavında, adaylara "genel yetenek" ve "genel kültür" testlerinden oluşan 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre veriliyor.

zonguldak_476

1 milyon 180 bin 345 aday katıldı

KPSS Ortaöğretim, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 1 milyon 180 bin 345 adayın katılımıyla düzenleniyor.

Geç kalma ya da kimlik unutma vakaları bitmiyor

Lise mezunu adayların kamu personeli olma hayaliyle girdikleri sınava günler kala adaylar geç kalmamaları için defalarca uyarılıyor. Buna rağmen her sınav öncesi geç kalan, sınav alanına geldiği halde dalgınlıkla sınav zamanını kaçıran ya da kimlik ve giriş belgelerini unutan adayların oluşturduğu manzaralar tükenmiyor.

Sivas’ta bir adayın kartları karıştırması 2 yılına mal oldu

Sivas’ta bir aday, KPSS'ye kimlik yerine sürücü belgesiyle gelince sınava giremedi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi B binasında sınava girecek bir aday kimlik kartı yerine sürücü belgesiyle gelince sınav salonuna alınmadı.

zonguldak_7130

“Kimliği almak için koştum ama yetişemedim”

Hasan Hüseyin Koç, kimlik yerine yanlışlıkla sürücü belgesini yanına aldığını belirerek, “Kimlik yerine sürücü belgesini getirmişim. Arabanın anahtarını da bir yere bırakmamız gerekiyor. Ben de kimliği almak için koştum ama yetişemedim. Sınav salonuna geldim, kimlik yerine başka kartla geldiğim için beni almadılar. O yüzden giremedim sınava. Yapacak bir şey yok, 2 senede bir oluyor.” dedi.