2022 Aralık ayı için komisyondan kabul edilerek meclise gelen 46 Milyon 810 TL'lik ek bütçe talebi mecliste görüşüldü.

İstenen ek bütçenin kadroya geçirilen personellerin maliyetinin artması, sermaye artırımı, ORKENT için yapılan sermaye artırımı için doğan farklar için ek bütçe talebi görüldü.

Belediye gelirlerinin beklenenden fazla olması ve taşınmaz satışlarından gelen gelirler göz önüne alınarak 46 Milyon 810 TL gelir hesaplanarak bütçe denkleştirildi.

Bütçenin oylanması öncesinde söz alan CHP Grup başkanvekili Turgay Şahin "Malum Türkiye’de aşırı bir enflasyon ve bundan doğan giderler ve 276 Ortahisar Belediyesi elemanının sözleşmeli yapılmasından dolayı bu kaçınılmaz oldu. Burada yanlışlık yok. Her bütçe görüşmelerinde söylüyorum. Ortahisar Belediyesinde gelir gider bütçeleri denk tutuluyor. Bu konuda sizi övmüştüm.

Sonuçta ülkedeki durumu görüyoruz. Belediyelerin hepsi borç altında. İktidar belediyeleri projeler kapsamında gelir alıyor, muhalefet belediyeleri bunu alamıyor. O yüzden ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyor. 2. ek bütçenin belediyemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonucunda 2022 yılının son ayında yılın 2. ek bütçe artırımı kabul edildi. Böylelikle 2022 yılı bütçesi ek bütçeler ile beraber 536 Milyon TL'ye yükselmiş oldu.