Burnumuzun vücudumuzdaki genel amacı nefes ve koku almak. Ancak, bu fizyolojik işlevlerin haricinde yüzümüzün görüntüsüne olan estetik etkisi de oldukça fazla. Yüzümüzün merkezinde bulunan burnumuz, yüzümüzün şeklini ve ifadesini doğrudan etkiliyor.

Özellikle son zamanlarda teknolojinin de gelişmesiyle burun ameliyatları çok daha konforlu ve çok daha tercih edilir bir hal aldı. Burun estetiği yaptıranların sayısının artmasıyla da etrafta güzel burunlu insan sayısı gitgide arttı ve burundaki şekil bozuklukları artık tedavi edilmesi zor kusur olma kategorisinden çıktı.

Burun estetiği yani rinoplasti ameliyatları ile yüze altın oran kazandırmak oldukça kolaylaştı. Bu ameliyatları olarak aynaya baktığımızda kendimizi çok daha mutlu, çok daha güzel hissetmemiz kaçınılmaz. Yalnız buradaki en hassas nokta, doğru doktor seçimi. Operasyon öncesi hastaların iyi bir araştırma yapması gerekli. Ne yazık ki bazı kişilerin doktor değerlendirmelerini rinoplasti fiyatları doğrultusunda yaptığını görüyoruz. Ancak doktorunuz yeterince bilgi ve tecrübe sahibi değilse, rinoplasti sonrası hayal kırıklığı yaşamaktan kaçamazsınız ve bu geri dönüşü zor bir durum. Unutmayın, söz konusu operasyonun sonuçlarını yüzünüzün tam ortasında göreceksiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas, rinoplasti olmayı düşünen adaylar için operasyona ilişkin bilgileri haberimizde paylaştı…

Rinoplasti nedir?

Op. Dr. Leyla Arvas: Rinoplasti yani birçok kişinin bildiği adıyla burun estetiği, kişinin burnunu gerek fonksiyonel gerekse estetik açıdan daha iyi bir hale getirmek için yaptığımız, şekillendirme ve yeniden yapılandırma ameliyatlarına verdiğimiz addır. 

Burnumuzun, yüzümüzün tam ortasında ve merkezde bulunmasından dolayı, yüzümüzün görüntüsünde oldukça hassas bir rolü vardır. Burnumuzda yapılacak en ufak bir değişiklik, yüzümüzün görünümünü doğrudan etkileyebilir. Kişilerin çoğu kendilerine göre ideal olarak gördükleri burun şekline sahip olmak isterler ve bunun için de rinoplasti ameliyatı olmayı düşünürler. Ancak unutulmaması gereken bir konu var. Herkes kendine özgü bir buruna sahip. Herkesin yüz, cilt, kıkırdak ve burun anatomisi birbirinden farklı. Dolayısıyla eğer bir rinoplasti operasyonu planlanıyorsa, ilk amaç yüzü bütünsel olarak estetik bir şekle sokmak olmalı. Bu da şu anlama geliyor; rinoplasti operasyonlarında yaptığımız her işlem kişiden kişiye farklılık gösterecek şekilde belirleniyor. Rinoplasti fiyatları da yine bu işlemler doğrultusunda belirleniyor. 

Rinoplasti operasyonu için kimler en uygun adaydır?

Op. Dr. Leyla Arvas: Rinoplasti ile burun boyutları üzerinde burnu küçültmek yada büyütmek gibi değişiklikler yapabiliriz. Burun etlerini küçültebiliriz. Burun köprüsünün şeklini değiştirebilir, burun deliklerini daraltabiliriz. Burun ve üst dudak açısını yeniden düzenleyebiliriz. Deviasyonlar haricinde burundaki tıkanıklıkları ortadan kaldırabiliriz. 

Dolayısıyla, özellikle burnunda estetik kusurları olduğunu düşünen, burnun boyutunu büyütmek veya küçültmek isteyen, burun deliklerini daraltmayı arzu eden, solunum problemlerinin giderilmesine ihtiyaç duyan, herhangi bir yaralanma ya da travma geçirmiş bir buruna sahip olan, burun ve üst dudağı arasındaki açının değiştirilmesi gereken, burun ucunu ve burun köprüsünü en estetik şekle koymayı amaçlayan kişiler rinoplasti operasyonu için uygun adaylardır.

Rinoplasti fiyatları kişinin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda yapılacak operasyonun kapsamına göre farklılık gösterebilir. 

2-275

Rinoplasti operasyon öncesinde süreç nasıl ilerler?

Op. Dr. Leyla Arvas: Yüzümüzde altın oranın odak noktasında olan burnumuz, fonksiyonel olarak da birçok işleyişe sahip. Dolayısıyla rinoplasti operasyonları, burnun estetik görüntüsünü sağlamak açısından ne kadar önemliyse aslında fonksiyonel işlevlerinde de normal biçimde ve sağlıklı şekilde gerçekleşebilmesi açısından oldukça önemli. Bu yüzden, burnun temel anatomik yapısını mutlak bir şekilde gerekli önem ve hassasiyeti göstererek korumak gerekiyor. 

Burnumuzda kılcal damarların yoğunluğu oldukça fazla. Bu yüzden, rinoplasti operasyonu öncesinde dikkat edilmesi gereken konuların başında burun yapısında bulunan kılcal damarlar ve anatomik olarak hassas kıkırdak dokular yani burnun genel yapısı geliyor. 

Rinoplasti öncesinde, ilk olarak kişinin operasyon için uygunluğunu değerlendirmeye yönelik genel sağlık durumunu gösteren bazı tetkik ve tahliller istenir. Sonrasında burun ile ilgili uzman bir doktor tarafından yapılan detayları değerlendirmeleri inceleriz. Sağlık açısından tıbbi uygunluğu sağlamasının yanı sıra hastamızın düşünceleri de çok önemli. Rinoplasti öncesinde mutlaka hastamızın şikayetlerini dinleriz. İstek ve beklentilerini değerlendirilir. Sonrasında hem kişinin mevcut burun ve yüz yapısına uygunluğu hem de kişinin bu ameliyattan istek ve beklentilerini bir arada değerlendirerek ortak bir karara varırız. Bu sayede hem operasyonun başarısını arttırmış oluruz hem de rinoplasti sonra hasta memnuniyetini en üst düzeyde tutmuş oluruz. 

Ameliyatta yapacağımız tüm işlemler bu aşamada netleşir ve rinoplasti fiyatları da bu işlemler doğrultusunda hastaya bilgi olarak verilir.  

Rinoplasti ameliyatı sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

Op. Dr. Leyla Arvas: Rinoplasti sonrası yapılması gerekenleri şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Operasyon sonrası çok sıcak gıdalar tüketilmemeli. Çünkü aşırı sıcak yemeklerin buharı, burunda tıkanıklığın ve kanamanın artmasına yol açar.
  • Rinoplasti sonrası 2 gün boyunca yatak istirahati yapmak faydalı olacaktır. 
  • Ameliyat sonrası istirahat ederken, baş mutlaka yüksek pozisyonda tutulmalı. Özellikle yatarken başın altına 2 – 3 yastık birden koyulabilir. 
  • Operasyon bölgesi ve çevresinde şişlik, morluk ve ödem gelişebilir. Bu etkileri minimum oranda tutabilmek adına özellikle ilk 72 saat hem göz çevresine hem de yanaklara buz kompres uygulanabilir ya da soğuk jel kullanılabilir. 
  • Ameliyat sonrası ilk 2 gün dudağın üzerinde gazlı bez yapıştırılabilir. Çünkü bu dönem kanamanın görülebileceği günlerdir ve hijyen açısından kanın üzerinize akmadan bu bezle engellenmesi faydalı olacaktır. 
  • Hastaya yapılan pansumanların ıslatılmaması çok önemli. Bu bölgelere su değdirmeden yüz yıkanabilir. Ancak 1 hafta süresinde banyo yapılmamalıdır. Hasta kendini iyi hissediyorsa ve kendisine yardımcı olabilecek biri varsa burun tamponları ve dış pansumanın ıslatılmaması şartıyla kuaförde saçlar yıkatılabilir. 
  • Rinoplasti sonrasında özellikle ilk günler sıvı ve yumuşak gıdalar kullanılmaya özen gösterilmeli. Çok sert gıdalar çiğnenmemeli ve bölgeyle bağlantılı kaslar zorlanmamalı. Sakız çiğnemekten kaçınılmalı. 
  • Ameliyat sonrası ağrı ve acı hissini hafifletmek amacıyla doktorun verdiği ilaçların haricinde başka ilaçlar kullanılmamalı. 
  • Özellikle ilk 6 hafta güneş ışınlarından olabildiğince uzak durulmalı. 
  • 1 ay boyunca yüzülmemeli, ilk 2 hafta ise spordan uzak durulmalıdır. 
  • Rinoplastiden 2 gün sonra lens kullanılabilir ancak 4 hafta süresince gözlük takılmamalı.
  • Oluşan morluklar, ortalama 10 gün kadar sonra kendiliğinden iyileşecektir. Ancak bu sürenin uzaması halinde bu sürenin sonunda makyaj malzemeleri ile kapatılabilir. 
  • Rinoplasti sonrası bölgede şişlik ve ödem oluşması normal. Bu durum ortalama 2- 3 hafta içerisinde git gide azalır. Ödemin vücuttan atılması için de hastaların özellikle beslenmeye çok dikkat etmesi lazım. Bol bol su içmek, tuzlu gıda tüketmemek, protein açısından zengin besinler tüketmek, alkol tüketmemek ödemin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Ayrıca 1 hafta sonunda günde yarım saat- 1 saat arasında hafif tempolu yürüyüşler yapmak da faydalı olacaktır. 

Siz de rinoplasti yaptırmaya karar verdiyseniz ve ihtiyacınıza en uygun yöntem ile burun bölgeniz ile ilgili estetik kaygılardan kurtulmak istiyorsanız rinoplasti ile ilgili detayları öğrenmek ve fiyat bilgisi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Op. Dr. Leyla Arvas’a ulaşın veya www.drleylaarvas.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın… 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas


doktor Leyla Arvas