Şöyle etrafına dikkatlice bir bak ve düşün sevgili dostum!

Son yıllarda, pek çok şeyde olduğu gibi evliliklerde ve özel ilişkilerde de devrim niteliğinde değişimler yaşanıyor. Özel yaşamın mahremiyeti konusu adeta unutulmuş; ilişkilerde sırdaşlık ve dayanışma yerle bir olmuş sanki...!

Artık klasik erkek ya da klasik kadın anlayışı gün geçtikçe unutuluyor; ne kadın kadın gibi, ne de erkek erkek gibi...Evliliği, hayallerini gerçekleştirebilecek bir alan olarak görenler, sonunda bile bile bir hüsran için diretiyorlar sanki..!

Sonuçta bir felaket tablosu ve kaos... Hayallerini, evliliğinin üstünde tutan hırslı, bir o kadar da maddeci bir düşünce, birileriyle üstünlük rekabetine girişerek zamanı da yaşamı da mahvetmekle meşgul... Erkeği, öfke ve mesafe ile yola getirmeye çalışan kadın profili güç kazanıyor günümüzde. Üstelik eğitimli bir kesim bu! Oysa bilmezler ki, erkekler de en az kadınlar kadar tatlı dil, samimiyet, ilgi ve yakınlık bekler...Kendi öz benliğine saygısı olan bir kadın, eşini asla azarlayarak, küçük düşürerek onu değersiz hissettiremez; böyle bir hakkı da yoktur! Uzun bir süre bunu yapan kadınların, ileri bir tarihte evlilik ilişkisi eninde sonunda biter; erkek yanında olsa da, olmasa da...!

Bilmelisin ki sevgili dostum; erkekler, değersiz ve özellikle yetersiz hissettirildiği bir yerde, uzun süre kalmaz! Erkek, sevdiği kadının hayatındaki yeri ne? diye düşünmekle kalmaz; "ben onu koruyabilen ve ona yeten bir varlık mıyım?" sorusunu da kendi kendine sorar...Bu sözleri,  sesli bir şekilde çoğu erkek söylemez. Ama bir kadının davranışlarında sürekli bunu arar ve de yoklar. Takdir etmediğiniz, yaptığı şeyleri onaylamadığınız ve sürekli didiştiğiniz bir ilişkide erkek, yalnızlaşıyor ve kadından uzaklaşıyor malesef...Hepimiz biliyoruz ki, erkekler, kadınlar gibi zayıf yanlarını ortaya dökemez. Bu güçsüz ve yetersiz olduklarından değil, böyle büyütülüp yönlendirildiklerindendir. Bizler, çocuklarımız doğmadan günümüzde hâlâ kız çocuğuna pembe, erkek çocuğuna mavi kıyafetler seçmekle meşgulüz. Bir erkeği anlamanın adaleti için onun büyüdüğü dünyayı hesaba katmak da kadının bir şekilde görevi oluyor sevgili dostum! "Sen erkeksin, güçlüsün" lafının altında ezilen erkeklerin sayısı hiç de az değil!

Velhasılı kelam sevgili dostum;   "yuvayı dişi kuş yapar; aynı yastığa baş koymak; iyi günde ve kötü günde birlikte hareket edebilmek" gibi geleneksel evlilik kültürü neredeyse yerle bir olmuş durumda...Öyle anlaşılıyor ki sevgili dostum; her evde bir ajan var!