Trabzonspor'un eski futbolcusu Olcay Şahan Sports Digitale yotube kanalına konuk oldu. Celal Kolot ve Ogün Şahinoğlu'nun sorularını yanıtlayan Şahan Trabzonspor ve Trabzon hakkında samimi açıklamalarda bulundu. 

"Trabzon’da bir kere bile yuhalanmadım"

Trabzon'u çok sevdiğini dile getiren Şahan, "Trabzon’u çok seviyorum. Ben Beşiktaşlıyım ama benim bir tarafımda komple Trabzonlu. Yani Trabzonluyum. Oradan ayrılırken hüngür hüngür ağlayarak uçağa bindim. Taraftarları, camiası bende çok ayrı bir yerleri var. Hala daha Trabzon’a giderim. Son 3 ayda 4 kere gitmişimdir. Çünkü arkadaş ortamım çok güzeldi. Ben kadro dışı kaldığımda bütün stat benim ismimi bağırmıştı Trabzon kolay kolay oyuncu sevmez ama severse de bırakmaz. Örnek olarak, Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, bunlar Trabzon’un gülleri bebekleri. Bunların hepsi yuhalandı ben Trabzon’da bir kere bile yuhalanmadım! Ben Trabzon’u benimsedim Trabzon taraftarları beni en zor dönemlerinde oraya gidip elde etiğim başarı ile bağırlarına bastılar. Trabzon’da bir kere seviyorlarsa bitti. Ne yaparsan yap o sevgi kaybolmaz." ifadelerini kullandı.

"Yusuf Yazıcı'ya gelme dedim"

Yusuf Yazıcı'nın yaşadığı performans düşüklüğü yüzünden yaşadığı şeylerin üzücü olduğunu söyleyen Şahan, " Ama genellikle Türkiye’de ne olursa kime olur? Hep evlatlara olur. Beşiktaş’ta da kötü giderken kim evlatlar. Trabzon’da da kötü giderken kim evlatlar. Yusuf Yazıcı açık ve net söyleyeyim ben Yusuf’a dedim gelme diye. Ama Trabzon’un zor durumda olduğunu hissetti. Ona ihtiyaçları olduğunu hissetti. Şuan ki durum çok üzücü. " dedi.