Rumen futbolunda "Tony" lakabıyla anılan Nwakaeme (32), Romanya’dan realdecluj.ro sitesine bir röportaj verdi.

FCSB’nin eski hocası Mihai Stoica’ya suçlamalarda bulundu.

"Şampiyonluk yarışındayız. Bunun kolay olmayacağını biliyoruz. Ama biz yarışı birinci bitirmeye hazırız. Türkiye gibi bir ülkede bulunmaktan çok mutluyum. Buraya geldiğimden beri hayatımı değiştiren çok şey oldu” dedi.

Tony, Romanya'da Arieșul Turda, Universitatea Cluj ve Petrolul Ploieşti için oynadı. Şimdi FCSB olan Steaua'ya transfer olmaya çok yakındı.

O dönemde FCSB’yi çalıştıran Mihai Stoica hakkında: "Bana saygı duymadıklarını hissettim. MM (Stoica) ile tanıştım. Bana tıbbi testlerden geçmem gerektiğini söyledi. Testleri sorunsuz yaptığımı söyledim. Sonra beni kandırmaya çalıştığını hissettim. Bacak problemlerim olduğunu, fiziksel olarak zayıf olduğumu söyledi. Ama yine de bana kontrat teklif etti. ‘Sorunların var ama bak, seni hala takımda istiyoruz’ dedi. Sanki bana bir iyilik yapıyorlardı.

Bana yaklaşık 5 bin Euro değerinde bir sözleşme teklif ettiler. Kalmayacağımı söyledim. Öncelikle sunum şeklini beğenmedim. Tuzağa düşürmeye çalışıyor gibiydiler. Aslında onlarla sözleşme imzalayacaktım çünkü Romanya'da ve Doğu Avrupa'da önemli bir takımdı. Ben de Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyordum ama… Bana saygı duymadıklarını hissettim.. Benim bir kariyerim var. İş ve hatta para için çalışıyoruz. Hangi futbolcu geçimini düşünmez?” ifadelerini kullandı.