Haberlobi - Sinema Köşesinde bu hafta...

Pazar film önerilerimizde bugün Just Mercy adında gerçek bir hikayeden esinlenerek hazırlanan çarpıcı bir senaryo karşımıza çıkıyor.
2 Türk yapımı filmde ise polisiye, kan ve parçalanan yaşamların duygularını aynı anda yaşayacaksınız. 

AMERİKA’DA SİYAHİLERİN HAKSIZCA İDAM EDİLMESİ: JUST MERCY

just mercy filmi

2019 yapımı Amerikan biyografik yasal drama filmi; 

Gerçek bir hikayeye sahip olan “Just Mercy: A Story of Justice and Redemption” kitabından uyarlanan filmde, genç avukat Bryan Stevenson, adaletin yerini bulması için büyük bir mücadeleye girişir. Harvard'dan mezun olduktan sonra Bryan'ın para kazandıran işlerde yer alması beklenir. Ancak o, Alabama'da haksız yere mahkum edilen bir adamın peşinden gider. Yerel avukat Eva Ansley'in de yardımıyla, 1987 yılında ölüme mahkum edilen bir adamın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışacaklardır. Walter McMillan, 18 yaşındaki genç bir kızın ölümünden sorumlu tutuluyordur. Ancak onun sorumlu tutulması için hiçbir kanıt bulunmamasına rağmen McMillan ölüme mahkum edilmiştir. Bryan, Walter'ın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken, ilerleyen zamanlarda aslında ırkçılığa karşı savaş vermeye başladığını anlayacaktır.

BİR MAHKUMUN KIZI İÇİN NELER YAPACAĞINI GÖRECEKSİNİZ: BENİ ÇOK SEV

beni çok sev filmi

2020 yapımı filmin konusu;

Sedat, Konya kapalı cezaevinde gardiyan olarak çalışan bir adamdır. Kendisine verilen görev gereği Sedat, mahkum olan Musa’yı bir günlüğüne cezaevinden çıkararak memleketine götürür. Musa, hapishanede olduğu 14 yılın ardından ilk defa karısını, annesini ve kendisinden uzaklaşan kızı Yonca’yı görür. Kızı ile muhteşem bir gün geçiren Musa, bir şeylerin yanlış gittiğine dair bir hisse kapılır. Çok geçmeden annesi Musa'dan sakladıkları her şeyi anlatır. Yonca aslında Musa’nın kızı değildir. Kızının öldürüldüğünü öğrenen Musa, onun başına gelenleri öğrenmek zorundadır.

POLİSLERİN YÜZLEŞTİĞİ KANLI GERÇEK: KİN

kin filmi netflix

2021 yapımı filmin konusu şöyle;

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı Güney Kore adaptasyonu KİN, bir polisiye gerilim. Başkomiser Harun, mesleğinin en büyük ödülünü aldıktan sonra, ekip arkadaşlarıyla bir kutlamaya gider. Ödülün ardından terfi alacağına emin olan Harun, o gece eve dönerken bindiği taksideki şoförün saldırısı sonucu bir nefs-i müdafaa cinayeti işler. Ertesi sabah bu cinayet vakası emniyete ulaşır ve Harun, kendi işlediği cinayetin failini aramaya başlar. Hem kaçan ve hem de kovalayan olmanın stresiyle başa çıkmaya çalışırken bulduğu her ipucu, onu çok daha karmaşık bir olayın içine çeker.