Her cihaz için, donanım türünü (örneğin akıllı TV veya Android telefon), o cihazda en son bir şey izlemek için kullanılan profili, Netflix'in cihaza en son ne zaman giriş yaptığını ve yaklaşık konumu görebilirsiniz. Yeni Erişimi ve Cihazları Yönet sayfası web, iOS ve Android'de kullanılabilecek.

Netflix özellikle tatil dönemlerinde seyahat ederken bunun yararlı olabileceğini öne sürüyor. Belki hesabınızı bir otelin akıllı TV'sinde kullanıyorsunuz, ancak ayrılmadan önce oturumu kapatmayı unuttunuz. esap ayarlarınızdaki Erişimi ve Cihazları Yönet sayfasından, söz konusu cihazdan uzaktan çıkış yapabileceksiniz. Şimdiye kadar Netflix yalnızca tüm cihazlardan çıkış yapma seçeneği sunuyordu.

Netflix için beklenen haber sonunda geldi

Şirket, son haftalarda, şifre paylaşımına yönelik bir düzenlemeden önce birisini hesabınızdan atmanızı kolaylaştıracak hamleler yapıyor. Örneğin  geçtiğimiz günlerde tüm verileri ve tercihleri ​​olan bir profili yeni bir hesaba aktarma seçeneğini kullanıma sunmaya başladı. Yeterince cömertseniz, eski oda arkadaşınıza veya çocuklarınıza, onları başlatmadan önce izleme geçmişlerini, Listem'i, oyun kayıt verilerini vb. saklamaları için bir şans verebilirsiniz.

Bu özelliğin önemli olmasının temel nedenlerinden biri, Netflix'in hizmete hesap sahibinin yakın çevresi dışından erişen kullanıcılardan ek ücretler almaya başlayacak olması. Böylece, Netflix sizden onlar için daha fazla ücret almaya başlamadan önce, hesabınızı kullanan beleşçilerden daha kolay kurtulabilirsiniz.

Ayrıca, Erişimi ve Cihazları Yönet özelliği, birisinin hesabınıza sızdırılmış bir parola kullanarak erişip erişmediğini anlamanıza da yardımcı olabilir. Her durumda, belirli bir cihazın oturumunu uzaktan kapatırsanız, yalnızca Netflix hesabınıza erişmesini istediğiniz kişilerin bunu yapabilmesini sağlamak için şifrenizi değiştirmek iyi bir fikir olabilir.