Haberlobi - Haber Servisi // Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile beraber, öğrenciler pandemi döneminin ardından yüz yüze eğitimler okullarına gitmeye başladı.

Trabzon'un başarılı eğitim kurumlarından biri olan NET Koleji'nin kurucusu Neşe Ersoy, yeni eğitim-öğretim dönemini ve eğitimde kalitenin arttırılması konusunda yapılması gerekenleri Haberlobi'ye anlattı.

'Öğrencilerimizle buluştuk'
Öğrencileri ile buluştuğu için mutlu olduğunu belirten Neşe Ersoy, "2019 yılından beri içinde bulunduğumuz pandemiden sağlık bir şekilde çıkarak yeni eğitim dönemine başladık. Yüz yüze eğitim olmadığı için dersleri online sürdürmüştük, şimdi öğrencilerimizle buluştuk." dedi.

'Önceliğiniz para olmamalı'
Eğitim kurumunda önceliğin maddiyat olmadığını belirten Ersoy, "Burası insan yetiştiren bir kurumdur; bu yüzden önceliğinizi 'para' olarak görmeyeceksiniz. Çocuğu yetiştiren, hayata kazandıran bir kurumun alt yapısıyız. Bu işi ciddi yapıyoruz, bu yüzden ayaktayız." ifadelerini kullandı.

'Öğrencilerimizin yüzde 5'i yabancı uyruklu'
Bu eğitim öğretim döneminde yurt dışı uyruklu öğrencilerin okula kayıtlarında artış olduğunu belirten Neşe Ersoy, şunları ifade etti:

"Özellikle bu sene yurt dışından gelen öğrencilerimiz var. Şuanda sayıları var olan öğrencilerimizin yüzde 5'i kadar. İran'dan, Katar'dan, Gürcistan'dan ve Rusya'dan öğrencilerimiz oldu. Dışarıdan gelen öğrencilerimizle birlikte eğitimi sürdüreceğiz. Bu çocuklarımıza özel bir eğitim gerekiyor. Herşeyden önce Türkçe öğrenmeliler. Bazı öğrenciler İngilizce biliyorlar, ağırlığını o yöne verebiliyoruz. Dışarıdan gelen öğrencilerimizin sayısını yüzde 3-5 bandında tutmak istiyoruz."

'Trabzon'da eğitim kurumlarının kalitelerinin artması gerekiyor'
"Trabzon'da eğitim kurumlarının artmasından ziyade eğitim kurumlarının kalitede tutacak hizmetlerin artması lazım. Dershaneden dönüştüren okullar ve kolej mantığında eğitimini sürdüren okullar mevcut. Bunların yanında Franchising okullar da var. Ben franchising'e karşıyım. Okul kurucusunun ruhunun olmadığı, elinin değmediği kurumda sorunlar olabiliyor. Siz hangi amaçlar yola çıktınız? Para kazanmak mı, insan kazanmak mı? Öğretmenin kendi öğrencisine özel ders vermesi de etik dışı bir davranıştır. Biz öğrenciyi aldığımızda ona etütlerle öğretmenlerimiz yardımcı olur. Ancak bazı kurumlarda görüyorum ki, öğretmenler kendi öğrencisine özel ders veriyor. Bu çok büyük hatadır. Öğrenci hem öğretmene hem de kuruma para ödüyor. Ama bunu anlayıncaya kadar zaman geçiyor."

'Öğretmenden iyi öğrenci yetiştirmesini bekliyorsan, maaşını da ona göre vereceksin'
"Hizmet sektöründe şöyle bir sıkıntı var. Asgari ücretin yükselmesi ile öğretmen maaşlarındaki farkı arttırmanız gerekiyor. Aradaki makas açıldıkça da gideriniz artıyor. Bizim en büyük gider kalemimiz öğretmen maaşlarıdır. Öğretmen maaşlarını, asgari ücretin üzerinde tutabilmek için giderler arttı. Asgari ücret veren okullar var ama eğer ben öğretmenden öğrenci yetiştirmesi için hizmet bekliyorsam ben maaşını asgari ücret olarka veremem. Dolayısı ile kendi okullarımının kurumsal bir misyonu var. Öğretmenlerimiz bizim sahadaki neferlerimizdir ve onların mutluluğu esastır. Kurumun koyduğu ilkeler doğrultusunda ilerleyebilmek için öğretmene iyi bir maaş vermek gerekiyor."