Trabzonspor'da düşüş sürüyor. Son olarak Sivasspor'a deplasmanda 4-1 mağlup olan Bordo-Mavililer, bir an önce çıkışa geçmeyi hedeflerken yeni sezona çok daha iyi girebilmek adına da teknik direktör Nenad Bjelica'nın talepleri doğrultusunda transfer çalışmaları sürüyor.

NENAD BJELICA'NIN YOĞUN MESAİSİ

Fırtına'nın yeni hocası Nenad Bjelica'yı zor günler bekliyor. Hırvat çalıştırıcı, bu sezon hedefi kalmayan Trabzonspor'da takımda kalacak ve gidecek oyuncuları belirleyecek. Ayrıca yeni sezonun planlamasını hazırlamaya çalışan 51 yaşındaki teknik adam, transfer politikası konusunda da kararını verecek.

Bjelica'nın özellikle takım içerisindeki olumsuz havayı kaldırmaya yönelik öğrencileriyle görüşeceği bilgisine ulaşıldı.

7 SEZONUN EN KÖTÜSÜ!

Süper Lig’de deplasmanda Sivasspor’a 4-1 mağlup olan Trabzonspor, son 7 sezonun en kötü dış saha performansını sergiledi. Fırtına, 14 maçta yalnızca 14 puan toplayabildi.

Bordo-Mavililer, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa olmak üzere dış sahada oynadığı 21 maçta 14 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1’i hükmen olmak üzere 5 galibiyet aldı. Karadeniz ekibi Avrupa’da deplasmanda oynadığı 5 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Fırtına, bu sezon deplasmanda ortaya koyduğu performans ile de son 7 sezonun en kötü dış saha performansına imza attı.

2016’da 13 puan

Bordo-Mavililer, bu sezon deplasmanda oynadığı 14 maçta 14 puan topladı. Trabzonspor, şampiyon olduğu geçtiğimiz sezonda deplasmanda 33 puan, 2020-21 sezonunda 29 puan, 2019-20 sezonunda 27 puan, 2018-19 sezonunda 20 puan, 2017-18 sezonunda 20 puan, 2016-17 sezonunda 26 puan almıştı. 2015-2016 sezonunda 13 puan kazanan Trabzonspor, son 7 sezonun en kötü dış saha performansını ortaya koydu.

İLK ADAY BELLİ OLDU: LUKA IVANUSEC

Nenad Bjelica’nın Dinamo Zagreb’i çalıştırdığı dönemde takıma katılan ve kazanılan şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan Luka Ivanusec, Fırtına’nın gündemine geldi. Hırvat teknik adam, eski on numarasının takıma katılmasını çok istiyor.

Bu sezon ligde, kupada ve Avrupa’da aradığını bulamayan Trabzonspor, son olarak da önceki gün Sivasspor’a 4-1’lik skorla mağlup olmaktan kurtulamadı. Fırtına’da hedef ise bir an önce yaralarını sarıp, yeni sezona bomba gibi girmek.

Bu doğrultuda teknik direktör Nenad Bjelica’nın istekleri doğrultusunda da transfer çalışmalarına hız verilecek. Hırvat teknik adamın, Dinako Zagreb’te görev yaparken kadrosuna kattığı Luka Ivanusec ise listenin ilk sırasında yer alıyor. Bjelica ile ilk senesinde şampiyonluk yaşayan yıldız on numara, hocasının gitmesinin ardından forma giydiği iki sezonda da şampiyon olmayı başardı.

Temaslar başlayacak

Bu sezon da takımının en istikrarlı isimlerinden biri olan 24 yaşındaki futbolcu, orta sahadaki dinamizmi ile de dikkat çekiyor. On numaranın dışında görev verilmesi halinde sol ve sağ kanatta forma giyebilen Hırvat futbolcu için temaslar başlayacak. Bjelica, özellikle Ivanusec’in dinamizminden yararlanmayı çok istiyor.