Söze Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sözüyle başlamak istiyorum.''Bizim Dava Arkadaşlığında Birşey Vardır Dava Terkedilmez Sonuna Kadar Hizmet Söz Konusudur''

 

Köşe yazıma bu cümle ile başlamak istedim çünkü tüm kurgum bu cümle üstüne kurulu.Yazdıklarımın anlaşıla bilmesi için bu şarttı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu cümleyi Temmuz 2019'da Ali Babacan'ın partiden ayrılması üzerine söylüyor.Partiye aidiyetlerinin olmadığı konusunda başta Abdullah Gül,Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan olmak üzere suçluyor.

 

Durumun bundan ibaret olmadığı aslında çok açık Ak Parti yola çıktığı 2001 yılının kurucuları,yol arkadaşları kimlerdi ?

 

Bu cümleyi yazanların ''Dava Arkadaşları'' kimlerden oluşmaktaydı ve şuan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yanında Kimler var?

 

O günlerde açıklamayı Yapan Abdullah Gül Çankaya'ya çıkarak Türkiye'nin 58.Hükümetini kurdu Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ,Mehmet Ali Şahin,Ali Babacan,Kürşad Tüzmen,Abdülkadir Aksu,Erkan Mumcu,Hilmi Güler,Binali Yıldırım ve diğerleriden oluşuyordu.Bu isimleri özellikle yazdım ki o dönemde çok konuşulmuştu orada olmaları.

 

Peki şimdi sayın Erdoğan'ın o sorusuna gelirsek yola çıkılan o dönem büyük işler yapmış olan bu kadro şuan nerede? Erdoğan'ın yanında,davasının arkasındamılar ?

 

Ne yazık ki hayır...

 

Ak partinin kuruluş felsefesindeki bu isimler tek tek bakıldığında çok önemli bir yer tutuyordu.Sol görüşden gelen Şener'den kürt kökenli iç işleri bakanına,Anap'dan gelen Mumcu'dan 2001 yılı Dünya Gazetesi Yılın Bürokratı ödüllü bakanı Kürşat Tüzmen'e kadar. Liyakatli becerikli alanında çok iyi olan bu usta ekip bir çok sorunun üstesinden gelmiş Türkiye'nin gündemini oluşturan Faiz,Enflasyon,Türban gibi konuları halletmiş AB Üyeliğinde büyük sıçrama yapmıştı.

 

Bu kadrolar bu çeşitlilik ne yazık ki korunamayarak bugün bu tabloya kadar gelindi yazımı okuyanlar geçmişe gitmiş ve o günkü heyecanları benimle yaşadığını düşünüyorum.Bu yapılan büyük icraatlar o dönemki tüm Ordu, Dış borç baskıları, Irak savaşı,Ekonomik Dev Krizlere,Kapanma davalarına rağmen yapıldı.

 

Herkesim hoş tutularak orta yol bulunup ılıman bir siyaset izlendi peki ya bugün?

 

O günlerde bazı yasalar gündeme gelir odalar veya adalet konuyu tartışmaya açtığında yasa geriçekilir yürürlüğü konmazdı.Devlet organları beraber çalışır birbirine müdahale ederek bazı yanlışlar önlenirdi.

 

Peki bugün böyle mi?

 

Erdoğan bugün yanlız kalmış görünüyor ve bu konuda ona hak verip oy veren bir çok insan var aldığı kararlarda oluşturduğu ekiplerin yetersiz kaldığı ve Sayın Erdoğan'ın yüksek tempoda mücadele vererek her yere yetişmeye çalıştığını görüyoruz.

 

Peki Erdoğan bu Yanlızlaşmayı kendimi istedi süreç mi onu bu duruma getirdi?

 

Bu sorular geçmişe baklarak böylece uzayıp gider 2001'den 2019'a kadar HİÇBİR BEKLENTİM OLMAKSIZIN HİÇBİR KAR GÜTMEDEN bu davanın savunucusu ve koruyusu olmuş biri olarak (KLAVYEDEN DEĞİL O ZOR DÖNEMDE HERKESİN BİZE TAŞ KOYDUĞU KORKUDAN AK PARTİLİYİM DİYEMEDĞİ DÖNEMLERDE) şuan yapılan yanlışlıkların çokluğu tamamen deforme olmuş siyasi kadronun varlığı nedeniyle düzelmesinin de yine yeni bir kan değişimiyle olacağını düşündüğümden bende bir çok dava arkadaşım gibi yeni bir oluşuma girmeye karar verdim.

 

2019'da Ali Babacan'ın daha partiyi kurmadan yaptığı çalışmalar çerçevesinde takibi ile başladığım bu macera şuan ismiyle,logosuyla lideriyle Türkiye'nin gündemi olmaya ülkenin geleceğine bir umut damlası gibi düşmeye hazırlanıyor.

 

O yıllardaki heyecanı yine aynı dava arkadaşlarıyla yaşamanın gurunu tüm benliğimle hissediyorum.Bugün Ak Parti'ye bazı çıkar odakları için girmiş tek merkezden yönlendirilen troll topluluğuna sayın Ali Babacan ile ilgili iddialar orataya atmadan önce babacannediyor.com'a bakmalarını tavsiye ediyorum.

Dün ne diyorsa bugünde onu yapan bir liderin önlenemez yükselişine atılan itiraflarla engel olunamayacağı aşikar.

 

Dün bu ülkeyi devralan o dava arkadaşları odalarının tek bir mobilyasını bile değiştirmeden bir çok israfı durdurarak işe başlamıştı.Bakanlıklar azaltılmış ,araçların alımını iptal etmiş, tek bir kağıdın bile hesabını vermişti

 

Peki Ya şimdi ?

 

Bugünki Ak parti kadrolarının Ali Babacan'ın görevini bırakmasından sonra davasına sırt çevrdiğini iddia edelere son olarak 2019 Temmuzunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle cevap verip yazımı bitirmek istiyorum.

Saygılarımla...

 

h3hKR3

CDXAbh