Kimbrough 18 Temmuz'da Twitter hesabından İstanbul Boğazı'nın ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nın olduğu bölgenin fotoğrafını paylaştı.

"İstanbul, Türkiye uzaydan harika görünüyor" diye yazan Astronot, stadyum hakkında da bilgiler verdi.

Kimbrough, ülkenin en büyük stadyumunun Atatürk Olimpiyat Stadı olduğunu ve buranın adının "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ten" geldiğini yazdı.

Astronot 12 Temmuz'da yine Twitter'dan "Güneş ışığı güneş panellerinden yansırken gün doğumunu yakaladım" mesajıyla Güneş'in doğuşunu çektiği bir görsel paylaşmıştı.

Uzay'da acı biber

ABD'li astronot sık sık üzerinden geçtiği bölgelerin fotoğrafını paylaşsa da UUİ'deki gündemi yoğun. Zira haziran ayında Fransız astronot Thomas Pesquet'le üç uzay yürüyüşü yapıp güneş panelleri kuran Kimbrough, acı biber yetiştirmeye başladı.

Astronot, 48 tohumu geçen hafta sulayarak 4 ay sürecek Plant Habitat-04 (PH-04) adlı deneyi başlattı.

Öte yandan NASA da 26 Mayıs'ta İstanbul'u paylaşmıştı. Yaklaşık 425 kilometre yukarıdan yakalanan görüntünün 10 Mayıs'ta çekildiği açıklanmıştı.

"Hey İstanbul. Parlıyorsun!" mesajıyla yayımlanan fotoğraf, şimdiye kadar yaklaşık 3 milyon beğeni aldı.

_118698485_191386875_482352246196569_8565117957820048922_n.jpg

NASA, bu tür görselleri bilimsel amaçlarla da kullandığını açıklamıştı (NASA)

Ancak çevreciler, bu parıltının şehirde giderek azalan yeşil alanların bir yansıması olduğunu söylemişti.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın Türkiye kolu görseli şu ifadeyle paylaşmıştı:

İstanbul ışıldıyor ancak biz burada sınırlarına dayanmış ve onları aşmış bir şehir görüyoruz. İnsanın dokunmadığı hiçbir alanın neredeyse kalmadığı bir şehir. Sürdürülebilir bir İstanbul hayal değil. Geri dönülmez noktaya gelmeden mega projeler yerine İstanbul'u çevreleyen doğal kaleleri korumaya odaklanalım.