Trabzon’un tartışma konusu olan yeni havalimanı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

 Zorluoğlu: “Trabzon’da uzun yıllardan beri yeni bir havalimanı beklentisi var. Geçen sene Yatırım Programı’na da girdi ve projesi yapılıyor. Şuanda bizim için önemli olan, meydana gelen aksaklıkları giderecek dokunuşları ivedi olarak yapabilmektir.”

YETERSİZ HALDE

“İlave bir terminal, CIP, VIP, yolcular için körüklü sisteme geçilmesi önümüzdeki yıla kadar yapmak istediğimiz yeniliklerdir. Yeni bir havalimanı ihtiyacı zaten ortada. Trabzon Havalimanı yolcu sayısı itibarı ile Türkiye’nin en büyük sekizinci havalimanıdır. Dolayısıyla mevcut yolcuyu kaldırabilecek bir terminal yapısına ve pist yapısına tam sahip değil ve yetersiz hale gelmeye başladı.”

 PROJE ÇIKSIN KONUŞURUZ

“Yeni havalimanı projesi ortaya çıktığında nasıl yapılacak ve nerede yapılacak diye konuşulur. Trabzonspor Başkanı kendi fikrini söylemiştir, her fikir saygı değerdir. Biz Trabzon’un bütününden sorumlu idareciler olarak daha farklı ve daha geniş perspektiften geleceği de düşünerek hareket etmek zorundayız.

TRABZONSPOR MAĞDUR OLMAZ

“Zamanı geldiğinde bunlar elbette konuşulur. Trabzonspor’un hassasiyetleri de dikkate alınarak, şehrin öncelikleri ve beklentileri ile ortak noktada buluşulur. Şehrin hassasiyetleri bizim için önemlidir. Alınacak kararla Trabzonspor da mağdur olmaz, Trabzon da ihtiyacını karşılayan gerçek bir bölge havalimanına kavuşur.”

(Sonnokta)