Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, yayalaştırma çalışmaları devam eden Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili detayları açıkladı.

Kahramanmaraş Caddesinin kentin büyük bir çoğunluğu tarafından yayalaştırılmasının istendiğini belirten Zorluoğlu, "Yıllardır Maraş Caddesi konuşuluyor. Seçim döneminde Maraş Caddesini ya kapatacağız ya da kaldırımlarını genişleterek büyük bir alanı yayalara bırakacağız. O nedenle Gazipaşa Caddesi'ni de çift yönlü trafiğe açacağız demiştik. Ulaşım Master Planı'nda ortaya çıkan duruma göre, bilimsel veriler doğrultusunda bu caddenin tamamen kapatılacağı kanaatine vardık. O süreçte istişareler de yaptık. Toplumun tüm kesimleri ile konuyu konuştuk. Bütün meslek odaları ile, siyasi partilerle, bir çok STK ve kuruluşlarla, vatandaşlarımızla bu konuyu konuştuk. Ezici bir çoğunluk Maraş Caddesi'nin yayalaştırılmasından yanaydı." ifadelerini kullandı.

"15 HAZİRAN'A KADAR BİTİREMEZSEK; BİTİRDİĞİMİZ YERİ AÇIP PROJEYİ ERTELEYECEĞİZ"
"Kahramanmaraş Caddesi'nin ihalesi yapıldı. Burada bulunan esnafla da sürekli diyalog halindeyiz. Sözümüzün arkasındayız ve gece gündüz çalışıyoruz. Olağanüstü bir durum olmazsa 15 Haziran'a kadar burayı açacağız. Esnafa söz verdik; eğer belirlediğimiz tarihte açamazsak, yapabildiğimiz yeri açıp geri kalan kısmı sonbahara bırakacağız. Ancak ben böyle bir risk görmüyorum. İnşallah 15 Haziran'da Trabzon; Uzunsokak, Maraş Caddesi ve Kunduracılar olmak üzere üst yapısı tamamen bitmiş, aydınlatmaları ile birlikte yepyeni bir caddeye kavuşacak."

"CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİNİ ERTELEDİK"
"Uzunsokak ve Maraş Caddesi'ndeki cephe sağlıklaştırma projesini sonbahara erteledik. Benim hayalimde Avrupa'da gördüğüm şehir merkezlerindeki gibi tabela kirliliğinden arındırılmış, cepheleri sağlıklaştırılmış, eski binaları korunmuş bir meydana açılan alışveriş caddeleri var."