Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı toplantıları bugün Murat Zorluoğlu başkanlığında başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kentte devam eden projeler ve altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

'Kahramanmaraş Caddesi'ni 15 Haziran'a yetiştireceğiz'

Kahramanmaraş Caddesi'ndeki yayalaştırma ve çevre düzenleme projesi ile ilgili bilgi veren Zorluoğlu, "Kahramanmaraş Caddesi'nin trafiğe kapatılması konusu uzun yıllardır görüşülen ve alınan kritik bir karardı. Bu kararı alırken bizim en büyük destekçimizde Büyükşehir Belediyemizin meclisiydi. Burada çok güzel bir proje hazırlandı. Bu projede çok hızlı hareket ettik. 15 Haziran'da hizmete açacağımızın sözünü vermiştik. Olağanüstü bir durum olmazsa önümüzdeki haftasonu burayı tamamlayıp hizmete açmak istiyoruz. Ağaçları diktik, aydınlatmalar monte ediliyor. Bir taraftan da 3-5 gün içerisinde banklar ve şehir mobilyalarını monte edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun. Dün bir paylaşım yapmıştım, çok da ilgi gördü. Bu tür dokunuşlarla şehrimizi daha yaşanabilir bir hale getireceğiz." dedi.

Projelerin devam ettiğini belirten Zorluoğlu, Tasfiye sürecinden projelerimiz çok az etkilendi. Otogar, Ganita-Faroz, Pazarkapı Camisi, Kadınlar Pazarı gibi projeler planladığımız gibi devam ediyor." dedi.

kahramanmaraş caddesi çalışmalar devam ediyor (1)

'Arzumuz 29 Ekim'de Atatürk Köşkü'nün bahçesinde Cumhuriyet Resepsiyonu gerçekleştirmek'

Atatürk Köşkü'nün bakımsız olduğu eleştirilerine yanıt veren Zorluoğlu, "Atatürk Köşkü'nün tadilat ve restorasyona ihtiyacı var. Aynı zamanda içerdeki mobilyalarında bir uzman gözüyle incelenip ayıklanmasına ve tamirat görmesine ihtiyacı var. Biz bunlar tespit ettik ve yetkin insanlardan oluşan bir komisyon kurduk. Komisyon oraya bir tadilat projesi hazırladı. Bu proje kuruldan da geçti. Fen İşleri Daire Başkanlığımız ihalede son aşamaya geldi. Bu ay sonu proje ihale edilecek ve Eylül ayının ortalarında işe başlanacak. Benim arzum bu restorasyonun ardından Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde 2023 yılının 29 Ekim gününde açılışını yapmak ve bahçesinde Cumhuriyet resepsiyonunu gerçekleştirmek. Dolayısıyla hassasiyetinize bende katılıyorum." ifadelerini kullandı.

'Pazarkapı bir açık hava müzesine dönüşecek'
Pazarkapı'da yapılan çalışmalarda küp bulunduğu ve tarihsel kalıntıların olduğu sözlerine yanıt veren Zorluoğlu, "Pazarkapı'da küp bulunduğu doğru; keşke dolu bulunsaydı. Zeytinyağı küpüymüş. Orada tarihi eser bulunduğunda asla üstünü kapatmıyoruz, daha fazla bulabilir miyiz diye çalışmalarımızı sonlandırıyoruz. Orası da tamamlandığında açık hava müzesi olacak. O projenin karşısındaki otoparkta da benzer sütunlar çıktı. Hatırlarsanız Trabzon tarihinde ilk kez Yukarıhisar'da bir çalışma başlatmıştık. Bir yandan işlerimizi yaparken, bir yandan da tarihi kalıntıların günyüzüne çıkartılması konusunda farkındalığımız var. İnşallah oralar açık hava müzesi olacak." dedi.

'Vatandaşlarımız rahatlıkla denize girebilir'
"Beşirli'de 10-15 tane çok uzun menfez yaptık. En batı kısımda Karayolları Genel Müdürlüğümüz 5 tane daha menfezi bitirmek üzere. Hedefimiz orayı şehrin merkezinde bir plaj haline dönüştürmek ve halkımızın kullanımına sunmak. Menfezlerin bir kısmının zarar görmüş olabilir, zaten tamamlanmadı. O bölgedeki suyun 'yüzülebilir' olması konusunu araştırıyoruz. Yalıncak dahil plajlarımızın su kalitesi 'yüzülebilir' durumda. Çok sayıda plajımızı su numunelerini alarak incelettik ve herhangi bir soruna rastlamadık. Vatandaşlarımız rahatlıkla denize girebilir."

'Maraş Caddesi'nin devamındaki alanda trafik sıkışıklığı var'
Trabzon'da dolmuşların sıkışıklığı ve trafik problemleri konusunda açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, "Kahramanmaraş Caddesi'nin devamındaki sıkışıklığın çeşitli sebepleri var. Bunlardan bir tanesi minibüslerin kurallara uymaması, diğeri bireysel parklanmalar. Bireysel parklanmaları, Emniyetimizle görüştükten sonra biraz çözdük. Bölgenin ilerisinde çalışma olduğu için orada trafik sıkışabiliyor. Yol çalışmasını bitirdiğimizde sıkışıklık olmayacak. Bende durumu yakından takip ediyorum. Çok büyük bir sorun yok; sadece günün pik saatlerinde sıkışıklık olabiliyor." dedi.

Ahmet Metin Genç: "En ucuz akvaryum bizim akvaryumumuzdur"
Belediye Meclis Toplantısı'nda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e son günlerde gündeme gelen 'Tünel Akvaryum'a giriş ücretleri ile ilgili bir düzenleme yapacak mısınız?' sorusu soruldu. Genç o soruya şu cevabı verdi:

"Tünel Akvaryum bütün hemşehrilerimizin hizmetine sunduk ve şehirmize artı değer kattı. Bordo-Mavi balıkları Afrika'dan özel olarak getirtmiştim. Türkiye'deki bütün deniz canlılarını kendi projemizde sergiliyoruz. 5000'e yakın 80 tür canlıyı 119 TL'ye sergiliyoruz. Antalya'da 99 TL. Bizim akvaryumumuz 59 TL; yetişkin 39 TL; grup öğrenci ise 29 TL. Gönül isterki daha uygun fiyatlar olsun ama şuanki koşullar itibari ile değerlendirmemiz lazım. Ortahisar Belediyesi olarak bu projeyi kar amacı gütmeden ancak belediyemize de hiçbir yük getirmeyecek şekilde fiyat politikamızı belirleyeceğiz. Resmi olmasada özel günlerde indirim düşünüyoruz. Biz bu fiyat politikasına ince eleyip sık düşünerek karar verdik. Eskişehir'deki akvaryumun Trabzon'dakinden ucuz olduğu eleştirilerine katılmıyorum. Eskişehir'deki müstakil bir akvaryum değildir; hayvanat bahçesinin girişinde ayrı bir ücret ödersiniz ve deniz canlılarının olduğu bir alanı görürsünüz. İstanbul, Antalya ve Tuzla'daki akvaryum çalışması değildir. En ucuz akvaryum bizim akvaryumumuzdur."

trabzon-tünel-akvaryum-1000x700-5

'Farabi yolu Haziran sonunda bitecek'
"Farabi yolu bu ay sonunda bitecek. Özellikle öğrenciler doğrudan Forum Trabzon'a inebilsinler diye kaldırımlar var. Kaldırımlar tamamlanıp, ikinci asfalt dökülecek. KTÜ'ye giriş kavşağına küçük dokunuşlar yaptık. Farabi yolu Haziran sonunda bitecek."