AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 8 Mart Kadınlar günü dolayısıyla açıklama yaptı. 

Yayınladığı mesajda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "İnsanlığın gelişmesinin baş mimarı, bizleri doğduğumuz günden itibaren sevgi, şefkat ve büyük bir emekle yetiştiren ilk öğretmenimiz olan kıymetli annelerimiz başta olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." dedi. 


İslam kültürünün kadınlara ve annelere karşı hassasiyetli olunmasını emrettiğini belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Kadınlar, annelerimiz bizim hayattaki en büyük değerimiz ve toplumumuzun gelişmesinin ana kaynağıdır. Bu sebeple bizim inancımıza göre cennetin annelerin ayakları altında olduğu gerçeği vardır. Toplum olarak kadınlara sevgi ve saygı gösteren bir anlayışa sahibiz. Son zamanlarda artan kadına yönelik şiddet olayları kendi öz kültürümüzden uzaklaşıldığının bir göstergesidir. Çünkü bizim kültürümüzde kadına veya anneye şiddete kesinlikle yer yoktur. Anneye 'Üf' dahi denilmesinin günah olduğu öğretilen bir toplumun bu kültürden uzaklaşmasının neticesi böyle üzücü ve kabul edilemez olayların yaşanmasına sebep olmaktadır. Kadınlara, annelerimize İslam'ın emrettiği gibi sevgi ve saygı göstermeliyiz. Gerek hukukumuz, gerek İslami ve milli değerlerimiz bize bunu şart koşmaktadır." ifadelerini kullandı. 


AK Parti iktidarları döneminde kadın hakları anlamında Türkiye'nin adeta tabuları yıktığını vurgulayan Dr. Sezgin Mumcu "AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemiz kadın hakları konusunda önemli kazanımlar elde etti. Kadınların ülke siyasetinde, devlet yönetiminde ve çalışma hayatında ön plana çıkmasında partimizin büyük emek ve gayretleri vardır. Partimiz kadın hakları konusunda adeta bir sivil toplum kuruluşu gibi özgürlük mücadelesi vermiş ve bu mücadeleyi hanım kardeşlerimizle birlikte kazanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu hakların geliştirilmesi, uygulanması ve korunması adına verdiğimiz mücadeleyi de hem parti olarak hem de hükümet olarak kararlılıkla sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.