Milas'ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı. Santralin tahliyesinin ardından santralin hemen dibindeki yerleşim yeri Ören de tahliye edilmeye başlandı.

Bir yandan Ören’in tahliyesi sürerken diğer yandan bazı görevliler yolda bekleyip bölgeye araç girişine izin vermiyor. Sadece iş makinaları ve görevlileri taşıyan araçların girişine izin verildiği bölgede panik havası hakim. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla’nın Milas ilçesindeki yangının Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşmasının ardından Ören tahliye edilmeye başlandı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kararın Muğla Valiliği tarafından alındığını duyurdu. Tokat Ören’in dışında, Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları ve Karacaağaç mahalleleri için bu kararın alındığını söyledi.

Tokat, toplanma alanlarını Milas Şehir Stadyumu ve Koru Yüksel Çağlar İlkokulu olarak verdi.

Tokat, “Günlerdir yaptığımız uyarılara rağmen bu sonucun gerçekleşmiş olmasından son derece üzgünüm” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Halk TV’de Kemerköy Termik Santrali’ne ilişkin yaptığı açıklamada, santraldeki hidrojen tanklarının boşaltılmış olduğunu açıkladı. Bu sebeple yangının santrale ulaşması halinde de bir patlama ihtimali beklenmiyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine yaklaşması üzerine vatandaşların çıkarma gemileriyle emniyetli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" ifadeleri kullanıldı.