Haberlobi - Haber Servisi // Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündemden düşmeyen cinayetler aydınlatılmaya devam ediyor. Müge Anlı'nın ele aldığı 'Hüseyin Şen ve Mehmet Şen' kardeşlerinin cinayet dosyasında son olarak JASAT ekipleri devreye girmiş ve dosyanın açıklığa kavuşturulabilmesi adına var gücüyle çalışmışlardı. Hüseyin ve Mehmet Şen cinayetinin dosyasında yeni gelişmeler yaşandı. İşte detaylar...

8 Ekim 2020 tarihinde Hatay'da evlerinde işkenceyle darp edilen Hüseyin Şen ve Mehmet Şen kardeşler yoğun bakıma kaldırılmış; burada hayatlarını kaybetmişlerdi. Çiftin -özellikle yurtdışında yaşayan kızları Ganime'nin yoğun çabası ile- cinayetten 10-11 ay sonra Müge Anlı ile Tatlı Sert programında dosyanın açıklığa kavuşturulabilmesi için çaba sarfedilmeye başladı.

mehmet-şen-hüseyin-şen-olayı-müge-anlı

Cinayettin işlenmesinde birçok isim zan altında kalırken; Hüseyin Şen, kardeşi Mehmet Şen ve yatalak eşine bakıcılık yapan Emel Cengiz isimli kadın olayın baş şüphelisi olarak gösterildi. Emel'in şüpheli olmasındaki en büyük sebep; olay gecesi aynı evde bulunması; cinayetin işlendiği saatlerde 'uyuyordum, hiçbir şey' görmedim' demesi olarak görülüyor.

Olayla ilgili 'yasak aşk' iddiasını da ortaya atan Emel, bir dönem eşi yatalak olan Mehmet Şen' ile duygusal birliktelik yaşadığını da açıkça belirtmişti. Bu durumun ardından oklar yeniden kendisini gösterdi. Başlarda 'Müge Anlı'dan korkuyorum, onun programına katılamam' diyen bakıcı; daha sonra iddialara yanıt vermek için evinde röportaj vermişti. Emniyet yetkilileri kendisini bir süre sorgulasa da herhangi bir şey çıkmayınca Emel Cengiz'i serbest bıraktı.

emel-cengiz

Olayla ilgili son gelişmelerde JASAT ekipleri dosyayı ele aldı ve kapsamlı bir araştırma yürüttü.

Cinayetin işlendiği gece evde bulunan beş telefonun kayıp olması üzerine harekete geçen ekipler; telefonun izini sürdü ve üç kişiye ulaştı.

Telefon alım satımları ile ilgilenen M.M. ve S.S. isimleri sorgulayan ekipler şu bilgilere ulaştı:

S.S. jandarmadaki ifadesinde, "Cinayetin işlendiği gece ben, M.M. ve ismini bilmediğim bir arkadaşım ile Şen kardeşlerin evine gittik. Ben kapıda gözcülük yaparken M.M ve ismini bilmediğim arkadaşım içeri girdi. Çıktıklarında bana 'sadece kafalarına vurduk' dediler" diye konuştu. Müge Anlı şüphelinin itiraflarını okuduğu sırada stüdyo buz kesti. S.S.'nin ifadeleri canlı yayında şok etkisi yarattı. İlk gelen bilgilere göre S.S. bu itirafı yaparken; M.M. tüm anlatılanları reddetti. Gözaltı işlemleri süren S.S.'nin ifadelerine aktarmaya devam Araştırmacı-Gazeteci Anlı, "Hüseyin Şen'in kılıçlara merakı varmış. Evinde de çeşit çeşit kılıçları bulunuyormuş. Bu yüzden eve girmişler" dedi.

hatay-çifte-cinayet-müge-anlı-1

Şen kardeşlerin evindeki kılıçlardan nasıl haberdar olduğu sorusunun ardından S.S, Hüseyin Şen ile uzaktan akraba olduklarını, çocukken Hüseyin Şen'in kendisine çikolatalar verip sevindirdiğini, evine girerek kılıçları bu şekilde gördüğü ortaya çıktı.

S.S'nin birkaç yıl önce başka bir suçtan cezaevine girdiği ve burada M.M. ile tanıştığı ortaya çıktı. Yine verdiği ifadesinden çarpıcı notlar paylaşan Müge Anlı, "S.S. cezaevinde M.M'ye bir akrabasının evinde kılıçlar olduğu söylemiş. Bunun üzerine cezaevinden çıktıktan sonra eve girmek için plan yapmışlar. Cinayet gecesi de üç kişi olarak eve gitmişler" diye açıkladı. Gözaltı işlemleri ve soruşturma sürüyor.