Haberlobi - Spor Servisi // Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, Beinsports Haber kanalında, MHK'da yapılan değişikliklerle beraber uzun yıllar görev alan hakemlerin görevlerine son verilmesi ve MHK'nın yeni yapılanması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bu kararın bir 'operasyon' olmadığını belirten Gündoğdu, "Karar açıklandığından beri 48 saat olmadı. Çok fazla söylemler oldu ama bu karar, operasyon veya temizlik kelimeleriyle değerlendirilmemeli, böyle bir durum yok. Türk hakemliğinin geleceği için çalışılan bir projenin, 1. etabı. Yıllardır konuşulan Türk hakemliği değişim sürecinin başlangıcı için bir proje üretmek gerekiyordu. Plan yaptık, yönetime sunup onay aldık. TFF'nin belirlediği kategorilere göre yaratılan bir algoritma vardır. O algoritmaya göre en düşük puanda olan hakemlerimizi belirledik ve ona göre hareket ettik." dedi.

TÜRK FUTBOLUNUN 10 HAFTA DAHA BU GİDİŞATA SABRI YOK
Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım. Alınan kararın bunlarla ilgisi yoktur. Neden 10 hafta kala karar verdik. Çünkü Türk futbolunun artık 10 hafta daha bu gidişata sabrı yok. Kimseden bu duruma ilişkin bir talep gelmemiştir. Bu karardan tamamen ben sorumluyum.

Görevi bıraktırılan hakemlerin alt klasmanlarda ya da VAR'da görev alabileceğini söyleyen Ferhat Gündoğdu, "Görev bıraktırılan hakemler alt klasmanlarda görev alabilir. Gelecek sene VAR'ı genişletiyoruz 1. Lig'e VAR geliyor, VAR'da görev alabilir, gözlemci olabilirler. Buralarda çalışmak isterlerse onlara görev verebiliriz." ifadelerini kullandı.

Yabancı hakemlere görev verilmesine karşı olduğunu belirten Gündoğdu, "Bir Türk insanı olarak, yabancı hakeme karşıyım... 80 milyonluk büyük bir devletiz. İnsan kaynağıyla ilgili bir sıkıntımız hiç olmamış. Bu kadar insanın olduğu yerde, dışarıdan beklentiye, kişisel olarak karşıyım" dedi.

TRABZONSPOR'UN DURUMU DOLAYLI OLARAK ETKİLEDİ
Spiker Güntekin Onay'ın, "Trabzonspor, ligde ciddi bir farkla şampiyonluğa ilerliyor. Şampiyonluk yarışında tek kaldı. Bu kararı almanızda ligin bu durumunun etkisi var mı? 4 büyük takım şampiyonlul yarışında olsaydı bu kararı alabilir miydiniz, sorusuna Ferhat Gündoğdu şu cevabı verdi:

"Ligin durumu doğrudan değil ancak dolaylı yönden bu kararı almamızı etkiledi. Bazı hakemlerimizi de sezonun kalan sürecinde görmek istiyoruz"