Haberlobi - Haber Servisi // Üç yıl önce Konya'nın Karatay ilçesinin İsmil kasabasında Metin ve Necla Büyükşen çifti evlerinde vurularak öldürülmüştü. Aynı evde bulunan çiftin kızları Fatma Büşra Büyükşen iddiasına göre 'ölü taklidi' yaparak evden kaçmayı başarmış ve bu sayede katilden kurtulmuştu.

Metin ve Necla Büyükşen çiftinin ölümünün ardından sular hiç durulmadı. Çiftin oğullarından Doktor Osman Büyükşen, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkarak katilin bulunması için yoğun çaba sarfetti. Programa çıkılmasının ardından katil veya katillerin kimler olabileceği ile ilgili neredeyse tüm Türkiye bir teori üretti.

osman---betül---uğur-büyükşen-23-ekim-2021

Evde ölü taklidi yaparak kurtulduğunu iddia eden Büşra Büyükşen, ailesi ile tartışan çiftin oğlu Uğur Büyükşen ve mehir melesi sebebiyle aralarında soğukluk bulunan dünürleri de katil olabileceği konusunda şüpheler uyandı. Bu şüphelerin uyanmasındaki en büyük delil de kuşkusuz Swap raporları oldu. Büşra Büyükşen, Uğur Büyükşen ve eşi Betül Büyükşen'in ellerinde ve yüzlerinde çıkan swap izleri nedeniyle katilin onlar yada azmettirenler olabileceği şüphesini güçlendirdi. Ancak Uğur Büyükşen'in cinayetin işlendiği saatlerde başka bir yerde olduğunu görenlerin iddiası ve cinayet mahallinin jandarma tarafından kapatılmaması sonrasında bu şüphelerde ortadan kalktı. Ayrıca raporla ilgili herkese aynı test kitinin yanlış uygulandığı iddiaları bile söylendi.

2021 yılında yoğun çabalar sonucunda JASAT dedektifleri konuyu ele aldı ve derin bir inceleme yaptı. Çiftin köyde sevilen insanlar olması nedeniyle 'yanlışlıkla öldürüldüğü' iddiaları güçlendi. JASAT ekiplerinin sonucu ise tüm Türkiye'yi şaşırtmıştı.

metin-ve-necla-büyükşen-çifti-1

Başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Büşra Büyükşen ve Betül Büyükşen'in de olduğu 25 kişi gözaltına alınarak sorguları yapıldı. JASAT'ın çıkardığı sonuca göre olay şöyle oldu:

Aynı kasabada bulunan Esra Taş isimli kişi, Büyükşen çiftinin komşularının oğlu Hüseyin K.'ya aşık olmuş. Fakat bu kişinin hem evli olması hem de ailesinin bu ilişkiye sıcak bakmaması nedeniyle Esra Taş, Hüseyin K. ile ilişkisini sona erdirdi. Hüseyin K.'nın ailesinin ilişkinin bitmesinde sebep olduğu düşüncesine kapılan Esra Taş isimli kişi, daha sonra sevgilisi olacağı Abdullah Başdemir isimli kişiden aileyi korkutmasını istedi. Başdemir ise Afgan uyruklu çobanı Hamidullah A.'ya bu kişileri öldürmesini emretti. Afgan çoban ise, evin kapılarını karıştırarak yanlışlıkla Büyükşen çiftini öldürdü.

Olayın bu şekilde olduğunu belirleyen JASAT ekipleri, Abdullah Başdemir, Esra Taş ve onlara yardım ettikleri belirlenen Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen isimli kişileri tutukladı.

39 yaşındaki Mustafa Okşen, henüz bilinmeyen bir nedenle gözaltındayken hayatını kaybetti.

Çiftin asıl katili olduğu belirtilen Afgan uyruklu çoban Hamidullah A. ise Ankara'da çobanlık yaptığı sırada tutuklandı. Afgan çoban, gözaltında adliyeye götürülürken; kendisinin bu cinayeti işlemediğini iddia etti.

Müge Anlı ile Tatlı Sert'in 2021'de yeni sezonunda Büyükşen cinayeti tüm detayları ile işlenmeye devam etti. Çiftin oğulları Osman Büyükşen'in yanı sıra Abdullah Başdemir'in avukatı da canlı yayına katıldı.

Başdemir'in avukatının söylediklerinin yanı sıra Afgan çoban Abdulhamid'in cinayetin işlendiği sıralarda başka bir kentte çobanlık yaptığı öğrenildi.

Hayvanlarını Afgan çobana emanet ettiklerini belirten bir aile, kendisinin çalıştığı süre boyunca namuslu, tutumlu ve çalışkan olduğundan bahsetti. Cinayetin aydınlanmasında en önemli noktayı ise yine bu aile belirtti. Afgan çobanın cinayetin işlendiği sıralarda kendi Konya'da bulunmadığını belirten aile, haberlerinin olmadan veya kısa bir vakitte gelip gitmesinin mümkün olmayacağını belirttiler.

müge-anlı-abdulhamid-uzbek-in-yanında-çalıştığı-aie

Cinayeti azmettirdiği iddia edilen kişi serbest

Bu iddialar sonrasında gözler cinayetin soruşturmasına çevrildi. Başdemir'in cinayeti azmettirdiği iddia edilen Afgan çoban Abdulhamid Uzbek, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma sil baştan

Cinayetin işlediği iddia edilen Afgan çobanın serbest bırakılması 'soruşturmanın sil baştan' başlayacağı yorumlarını beraberinde getirdi.

Afgan Çoban Müge Anlı'da

Katil olarak gözaltına alınan Abdulhamid Uzbek, Müge Anlı ile Tatlı Sert'in 25 Ekim 2021 tarihli canlı yayınına katıldı. Uzbek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ve iş bulma konusunda bunun zorluk yarattığı belirtti. Cinayetle ilgili ise, "Madem ben yaptım; neden üç yıldır kaçmadım" ifadelerini kullandı. Afgan çoban ayrıca insan öldürmenin kötü bir şey olduğundan bahsetti

Abdulhamid, cezaevinden çıktıktan hemen sonra en son çobanlık yaptığı ve kendisi hakkında 'yanımızda çalışıyordu' ifadelerini kullanan aileyi ziyaret ettiği görüldü.

İlgili bölümü buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Osman Büyükşen'den Doğrucan ailesine özür

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan öldürülen Necla Büyükşen'in kardeşleri ise programa katılmayacaklarını ve bunun sebeplerini açıkladılar.

Aile içerisinde büyük bir ayrılmanın yaşandığını belirten kardeşler, Büşra Büyükşen'in kendilerine hakaret davası açtığını, aile içindeki husümetin fiziksel boyuta ulaşmasından korktuklarını belirttiler. Kardeşler ayrıca başından beri Abdulhamid Uzbek hakkında verilen karara inanmadıklarını tekrarladılar. 

Kardeşler, Büşra Büyükşen'in cenaze nedeni ile geldiği köyde 'cinayetin sonucuna inanmadım' diyen yaşlı bir kadına fiziksel şiddette bulunduğunu belirttiler.

Cinayetin aydınlanması için yoğun bir çaba sarfeden Osman Büyükşen'in Müge Anlı'nın 25 Ekim 2021 tarihli canlı yayınında anlatıldığı üzere Büyükdoğrucan ailesinden özür dilediği açıklandı.

Büyükşen cinayetinde bir kişi tahliye oldu
13 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen operasyonla çiftin azmettiricisi oldukları iddia edilen Esra Taş, Abdullah Başdemir, Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen yakalanmıştı. Ayrıca çiftin katili olduğu iddia edilen Afgan çobanın serbest kalmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

'Kasten öldürmeye yardım etme' suçundan tutuklu bulunan Zekeriya Okşen tahliye oldu. Diğer şüpheliler Abdullah Başdemir ve Esra Taş'ın tutukluluk halleri devam ediyor.

Yasak aşk iddiaları

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen bir başka konu ise yasak aşk iddialarıydı. Çiftin kızları Fatma Büşra Büyükşen'in ve Betül Büyükşen'in, Mehmet Ali Dayanır ile ilişkileri kıyameti koparmıştı. Büşra Büyükşen ve Betül Büyükşen kendileri ile ilgili söylenen iddiaları reddederken; özellikle Betül Büyükşen'in telefonundan Dayanır'a sevgilisi gibi atılmış mesajlar konuşuldu.

O dönem karakolda görev yapan jandarma erleri de programa katılmış; Büşra Büyükşen ve Betül Büyükşen'in çelişkili ifadelerinin olduğunu belirtmişlerdi.

müge-anlı-mehmet-ali-dayanır-betül-büyükşen

Büşra Büyükşen programa katılmadı

Müge Anlı'nın yeni sezon programına katılmayan Büşra Büyükşen'in programa katılmaması dikkat çekti. Müge Anlı'nın Büşra'nın JASAT'ın bu kararının ardından nasıl tepki verdiğini sorması üzerine Osman Büyükşen, arada sırada Büşra'nın kendisine haksızlık yapıldığı konusunda sitem ettiğini; anne ve babasının ölümünün ardından ağlamaya bile fırsat bulamadığını söylediğini belirtti. Osman Büyükşen en son katıldığı canlı yayında da kız kardeşi Büşra'yı yanına alacağını da söyledi.

büşra-büyükşen-23-ekim-2021-2

Uğur Büyükşen - Betül Büyükşen

Çiftin ölümünde şüphelenilen bir diğer isimde Uğur Büyükşen olmuştu. Osman Büyükşen ile pek sık görüşmeyen Uğur, özellikle eşi ve eşinin ailesi ile birlikte öldürülen Metin ve Necla Büyükşen çifti ile yaşadığı mehir meselesi ile gündeme geldi. Uğur Büyükşen, babasının mehri vermek zorunda olduğunu hala belirtirken, eşi Büşra Büyükşen'de kayınbabası ile herhangi bir tartışmaya girmediğini iddia etmişti. Ancak çıkan telefon kayıtları sonrasında Betül Büyükşen'in de Metin Büyükşen'in sunduğu mehir teklifini kabul etmediği öğrenildi.

Öte yandan Betül ile çıkan aşk iddialarına eşi Uğur Büyükşen'in ise sessiz kalması dikkat çekmişti. Uğur Büyükşen, Müge Anlı'da her fırsatta 'kimseye birşey diyemiyorum, herkes üstüme geliyor' çıkışları ile tanındı.

uğur-büyükşen---betül-büyükşen-23-ekim-2021

Büyükdoğrucan ailesi

Çiftin ölümünde parmağı olduğu düşünülen isimler Büyükdoğrucan ailesinden çıktı. Büşra Büyükşen, Doğrucan ailesinin oğlu Yılmaz Büyükdoğrucan'ı cinayet zamanında katile benzettiğini belirtmişti. Büşra eve katilin geldiğinde 'Yılmaz abi, şaka mı yapıyorsun?' demişti. Öte yandan cinayette kullanılan silahın Yılmaz Büyükdoğrucan tarafından yaptırıldığı da konuşulanlar arasında.

Mehir meselesinde adı geçen Betül Büyükşen'in babası Muammer Büyükdoğrucan ise kendisine yöneltilen iddiaları reddetti.

Çiftin dünürlerinin Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılmama kararı almasının ardından üzerlerindeki şüphe giderek arttı.

Swap rapolarında ne var?

Cinayetin işlendiği gece karakola götürülen Büşra Büyükşen, Uğur Büyükşen ve Betül Büyükşen'in ellerinde swap izi çıkmasının bir anlamı olduğunu ifade eden Müge Anlı ve Şevki Sözen, Osman Büyükşen'den duydukları cevaba şaşırdı. Osman Büyükşen, cinayetin işlendiği sıralarda Uğur Büyükşen'in başka bir yerde olduğunu gören başka insanlar var dedi. Bu nedenle swap izlerinin herkese bulaşabileceği iddiası güçlendi.

Buraya tıklayarak 1 saatte Büyükşen Cinayeti videosunu izleyebilirsiniz.

Osman Büyükşen'in paylaşımları

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak Metin ve Necla Büyükşen çiftinin katillerinin bulunması için yoğun çaba sarfeden Osman Büyükşen, cinayetin çözüme kavuşturulması için yoğun çaba sarfetti. Cinayetin çözümü için pandemi döneminde izin alamadığını ve zorluklar yaşadığını belirten genç doktor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşları sık sık bilgilendirdi.

Son olarak yaptığı paylaşımda anne ve babası ile olduğu fotoğrafı paylaştı