Rektöre açık çağrı…Resmi gazetede yayımlanarak ilan edilen akademik personel ilanı, KTÜ web sayfasında yayınlanınca ortalık karıştı. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yetkili Sendikası Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu,”Bu kabul edilemez, KTÜ’nün itibar kaybına uğraması kabul edilemez” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yetkili Sendikası Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti; “

KTÜ Yönetimini konu ile alakalı olarak açıklama yapmaya davet ediyoruz. Üniversiteler akademik personel ilanları Resmi Gazetede yayımlanarak ilan edilirler. 

KTÜ web sitesinde 17.05.2021 tarihli Duyuruda Öğretim Görevlisi İlanı yayımlanmıştır. 

(https://www.ktu.edu.tr/dosyalar/personel_485e7.pdf linkinden ilana ulaşabilirsiniz.) Ancak https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2021/05/20210517-4-9.pdf adresinden ulaşılan ilanın 6. sayfasında 3 Adet akademik ..personel ilanı var iken resmi web sitesindeki ilanda ise 2 adet akademik personel ilanı bulunmaktadır. (17.05.2021 tarihinde gün içerisinde resmi web sitesinde yayımlanan ilanda 3 adet akademik personel ilanı vardır. )

İLAN İPTAL EDİLSİN

Mevcut ilanın iptali veya değişikliği sadece resmi gazetede yapılacak olan düzeltme ilanı ile yapılabilmektedir. Köklü bir geçmişi olan üniversitemizin bu şekilde bir uygulama ile zan atılda bırakılması asla kabul edilmez bir davranış olup üniversite yönetiminden bilgilendirme yapması kaçınılmazdır.

PUAN ŞARTI 80 OLMALI

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu mevcut ilanlarda kişiye özel ilanların çıkılmaması yönünde almış olduğu kararın uygulanmadığı, Trabzon MYO Harita ve Kadastro bölümünde Orman Mühendisliğinde Doktora yapmış bir akademisyenin hangi dersi veya dersleri vereceği, Teknoloji Transfer Ofisinde İngilizce öğretmenliği lisans mezunu personel ilanının amacı ve ilanda geçen Yabancı dil Puanı için 50 istenmesi son derece tuhaf bir durumdur. Eğer ilgili ilan teknoloji transfer ofisinde çeviri yapmak için alınacaksa puan şartının en az 80 olması gerekmektedir. İlgili iki ilanın adrese teslim olduğu aşikardır.

Bölgemizin, ilimizin gözde eğitim yuvası olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bu şekilde itibar kaybına uğratılması asla kabul edilemez bir durumdur.

REKTÖRE ÇAĞRI

Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Hamdullah ÇUVALCI'dan yapılan bu işlemle ilgili olarak gereğini yapmasını ve kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmasını beklemekteyiz.