Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bahar aylarına yaklaşırken birçok kenti yağışlara karşı uyardı. İçinde İstanbul'un da yer aldığı yağışlı kentlerde vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi. İstanbul'u esir alacak yağmur yağışı sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı.

İSTANBUL CUMA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLI
Günün ilk saatlerinde başlayan yağışlar, kent genelinde trafiğe neden oldu. Trafik yoğunluğu yüzde 50'yi geçerken, yağmur yağışının cuma gününe kadar süreceği aktarıldı.

5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul'da en düşük sıcaklık 8, en yüksek sıcaklık 15 derece olarak ölçüldü.

DOĞU AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'YU DA YAĞIŞLAR ESİR ALACAK
Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Ardahan dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI YAPILAN KENTLER
Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya ile Aydın, İzmir’in güney ve doğusu, Muğla, Burdur ve Kahramanmaraş’ın doğusu, Isparta’nın güneyi, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU
Meteoroloji'nin verilerine göre ülke genelinde 5 gün süreyle hava durumu şu şekilde olacak:

23 Şubat Çarşamba:

istanbul-hava-durumu_7647

24 Şubat Perşembe

hava-durumu_401

25 Şubat Cuma

hava-durumu_401

26 Şubat Cumartesi:

hava-durumu_2718

27 Şubat Pazar:

hava-durumu_9516