Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz,İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Niğde, Kayseri, Ordu, Batman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Prof. Dr. Orhan Şen: Yağış Batı'ya geliyor
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Öğlen saatlerinden itibaren Batı'ya (Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz) sistemli yağış geliyor. Bu yağış gece Marmara'da (İstanbul) etkili olacak. Cumartesi-pazar günü özellikle Marmara'nın güneyi, Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde yağış fazla olacak. Hafta sonu sıcaklık da azalıyor" mesajını paylaştı.

5 günlük hava durumu:

haritatahmingun1-14

haritatahmingun2-15

haritatahmingun3-15

haritatahmingun4-15

haritatahmingun5-14